Recept na velikonočního beránka a rady k pečení
Ahoj, chtěla bych tento rok poprvé upéct velikonočního beránka, ale protože s pečením moc zkušeností nemám, mám trochu strach, aby neskončil v koši. Tak vás chci poprosit o nějaký opravdu dobrý, odzkoušený recept na beránka. Plus nějaké tipy pro začátečníky. A ještě se chci zeptat, jak dlouho takový beránek vydrží, za předpokladu, že se hned nesní. A ještě chci poprosit o radu, naposled, když jsem pekla bábovku, tak v troubě pěkně nakynula, ale potom spadla. Stejně tak tvarohová buchta a to jsem ji po upečení nechala v troubě při pootevřených dvířkách na škvíru chladnout. Dá se tomu spadnutí nějak zabránit? Např. taky u beránka?
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
4.4.2015 12:37
http://www.orioncokolada.cz/recepty/beranek-s-margotkou tenhle sem ted dodělala..je fakt luxusni nadejchanej měkounkej a strašně dobrej..toho těsta bylo hodně zbylo i na babovku....
-
4.4.2015 12:57
my děláváme beránka z kynutýho těsta jak na mazanec a tvarujem ho na plech. děti to moc baví. hlavu z jenoho kusu a kožíšek vyválíme spoustu krátkých válečků který stočíme a skládáme vedle sebe jak buchyty do tvaru beránka
rozhodně bych nenechávala buchtu ani bábovku chladnout v troubě. tu bábovku jsi hned vyklopila z formy a nechala opravdu dobře vychladnout před nakrojením? dortů mi taky několik spadlo ale bábovka ještě nikdy. záleží jestli je dobrej recept, kvalita mouky atd.