Rodina mě neustále podezřívá z anorexie

Otázku položila: Bývalá uživatelka #80420 4.11.2014 16:31

Ahoj holky, je mi 14 a poslední dobou mě opravdu trápí jedna věc :-( a to ta, že mě moje rodina neustále podezřívá z anorexie :-( pravda je, že jsem před pár měsíci začala jíst zdravě a teď si celkem hlídám to, co jím, ale anorexii rozhodně nemám :-) vím, že je to duševní nemoc, na kterou se i umírá... Mám přeci rozum a vím, že to není jen tak si s tímhle zahrávat, zvlášť v tomhle věku. Ale neustále musím doma poslouchat samé takové řeči, že jím strašně málo, že se ze mě za chvíli stane anorektička a tak... Stačí, když mi třeba babička něco nabízí a já jsem zrovna najezená a hlad nemám a řeknu jí, že teď nechci, tak po mě hned vyjede a jsem jak u výslechu (pořád samé: no jo, ty držíš vlastně tu tvojí dietu a kolik kilo jsi už zhubla?). Přitom přísahám, že žádnou dietu nedržím a prostě jím, když mám hlad, většinou tak 5x denně :-) jim normální porce, akorát prostě zdravě. Hubená jsem dost, takže hubnout fakt nemám zapotřebí :-) ale já už nevím, jak rodinu přesvědčit, že nejsem žádná anorektička... Oni mi prostě nevěří, ať se jim to snažím vysvětlovat, jak chci. Pořád si tvrdí to svoje :-( někdy je mi z toho až to breku, že mi nevěří, mám strašný vztek. Už mě to nebaví pořád poslouchat, fakt mě to vytáčí :-( nevíte někdo, jak jim jednou pro vždy vysvětlit, že žádnou dietu prostě NEDRŽÍM a že jím normálně? Moc děkuju :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Sarrah94.11.2014 17:06

    Zkus si najít informace o tom, co považuješ za zdravé stravování, vytiskni si materiály a popros rodiče, ať si udělají čas a podívají se na to. Zeptej se, jestli k tomu mají nějaké připomínky a tak... Přilož k tomu papír, kde budeš mít zapsáno, co jsi který den snědla a v jakém množství. Když to budou mít takhle před očima, tak se argumentuje daleko lépe ;)

  • řešíváš to tady celkem pravidelně. vzhledem k tomu, jak moc jsi zhubla se rodičům nedivím.
    to, že to považuješ za zdravé stravování nemusí být 100% v pořádku. radila jsi se o tom s nějakým odborníkem na výživu, nebo sis to prostě jen někde posbírala na netu a rozhodla se, že prostě budeš jíst zdravě. dodržuješ všechny zásady, které se s tím pojí? pokud ses rozhodla nějaké věci nejíst, dostáváš vitamíny a minerály z nich z něčeho jiného? a to, že napíšeš, že jíš normální porce- co je normální? je rozdíl, zda si 5x denně dáš jablko nebo nějaký kousek zeleniny, nebo plnohodnotné jídlo vařené podle zásad zdravé výživy.

  • A máma s tátou tě taky podezírají? S těma jsi přece častěji,tak vidí co sníš. Babičky občas vidí věci moc černě :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 411 otázek, kterým se dostalo 272 132 odpovědí a 410 140 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist