Sojové maso, jáhly - příprava, recepty

Otázku položila: Bývalá uživatelka #40965 28.11.2012 16:17

Ahoj womenky, dneska jsem byla v obchodě a koupila si sojové maso a jáhly, a chci se vás zeptat, jakým způsobem to připravit, nikdy jsem to nedělala, ale chci to zkusit, na baleních nějaký návod je, ale mám zkušenosti, že většinou se skutečnost trochu liší, tak se chci zeptat zkušených. Jak sojové maso nejlépe připravit aby bylo měkké a dobře ochucené, a jak jáhly? Případně kdybyste věděly nějaké recepty pokud možno bez masa. :-) Děkuju

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • sojové maso vařím 20 minut s Masoxem a zamíchám ho do naloženého masa, nakrájeného na kousky a nechám přes noc uležet. Pak orestuju, přiliju trochu vody a s vínem, pivem,.....

  • sojové maso dělám tak, že ho povařím se sójovou omáčkou a přidám lžičku harissy http://nakup.itesco.cz/cs-CZ/ProductDetail/ProductDetail/2001019476587 ta je pálivější nebo lžičku papriky http://www.seliko.eu/katalog/detail/, s těmito ingrediencemi to chutná všem, klidně i obojí a trošičku oleje, ať to není takové suché, ale fakt jen kapku,... skleničky vydrží dlouho, je to super na dochucení do všeho možného stačí vždycky lžička. Takto upravené můžeš přidat do číny, zeleninu k tomu no co tě napadne :-)

    nebo stačí povařit v té sojovce, a přidat jako maso do segedinu, chytne to chuť zelí, tam je to výborné, nebo pokračovat jak guláš, na cibuli s paprikovým kořením... nebo dodělat kečupovou omáčku ke špagetám...

    jáhly jsem dělala jen parkrát a podle návodu,.... a myslím, žádný problém...

  • jáhly mi doporučovala známá zamíchat do rýže jako příloha půl na půl s rýží, třeba přidat do rizota nebo to hodně lidí jí jako kaši ke snídani

  • Jáhly podle návodu tzn. spařit horkou vodou a propláchnout. Klidně víckrát, jinak budou smrdět a budou hořké. Pak normálně vařit, já dávám trochu vody, trochu mléka, cukr a nakonec když jsou měkké třeba švestky nebo jablka nebo meruňky a je to. prostě jáhlová kaše s ovocem. Na talíř na to třeba smetanu nebo tvaroh, cukr se skořicí, máslo.... Dá se do toho taky dát sníh z blíků a žloutky a ještě to pak zapéct.

    Sojové maso se musí napřed před vařením zalít vařící vodou s kořením nebo třeba sojovkou apod., pokud se tam nedá při namáčení, pak namočené sojové maso už jinou chuť nepřijme. Pak se dá už připravovat různě. Drť třeba do karbanátků, pomazánek, kostky do guláše (ať už s masem nebo jen ze sojového masa), nudličky třeba na nějakou čínskou směs tedy orestovat se zeleninou.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 514 otázek, kterým se dostalo 272 526 odpovědí a 410 416 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist