Sojové maso, jáhly - příprava, recepty
Ahoj womenky, dneska jsem byla v obchodě a koupila si sojové maso a jáhly, a chci se vás zeptat, jakým způsobem to připravit, nikdy jsem to nedělala, ale chci to zkusit, na baleních nějaký návod je, ale mám zkušenosti, že většinou se skutečnost trochu liší, tak se chci zeptat zkušených. Jak sojové maso nejlépe připravit aby bylo měkké a dobře ochucené, a jak jáhly? Případně kdybyste věděly nějaké recepty pokud možno bez masa. Děkuju
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
28.11.2012 18:47
sojové maso dělám tak, že ho povařím se sójovou omáčkou a přidám lžičku harissy http://nakup.itesco.cz/cs-CZ/ProductDetail/ProductDetail/2001019476587 ta je pálivější nebo lžičku papriky http://www.seliko.eu/katalog/detail/, s těmito ingrediencemi to chutná všem, klidně i obojí a trošičku oleje, ať to není takové suché, ale fakt jen kapku,... skleničky vydrží dlouho, je to super na dochucení do všeho možného stačí vždycky lžička. Takto upravené můžeš přidat do číny, zeleninu k tomu no co tě napadne
nebo stačí povařit v té sojovce, a přidat jako maso do segedinu, chytne to chuť zelí, tam je to výborné, nebo pokračovat jak guláš, na cibuli s paprikovým kořením... nebo dodělat kečupovou omáčku ke špagetám...
jáhly jsem dělala jen parkrát a podle návodu,.... a myslím, žádný problém... -
28.11.2012 23:05
Jáhly podle návodu tzn. spařit horkou vodou a propláchnout. Klidně víckrát, jinak budou smrdět a budou hořké. Pak normálně vařit, já dávám trochu vody, trochu mléka, cukr a nakonec když jsou měkké třeba švestky nebo jablka nebo meruňky a je to. prostě jáhlová kaše s ovocem. Na talíř na to třeba smetanu nebo tvaroh, cukr se skořicí, máslo.... Dá se do toho taky dát sníh z blíků a žloutky a ještě to pak zapéct.
Sojové maso se musí napřed před vařením zalít vařící vodou s kořením nebo třeba sojovkou apod., pokud se tam nedá při namáčení, pak namočené sojové maso už jinou chuť nepřijme. Pak se dá už připravovat různě. Drť třeba do karbanátků, pomazánek, kostky do guláše (ať už s masem nebo jen ze sojového masa), nudličky třeba na nějakou čínskou směs tedy orestovat se zeleninou.