Strach ze školního plesu, že se něco pokazí

Otázku položila: Anonymní uživatelka #285330 9.2.2015 16:50

Ahoj, chci se zeptat na ples. Nikdy mě plesy nelákaly, ale teď jsem na střední v prváku a dvě kamarádky chtěly jít a prosily, abych šla taky. Souhlasila jsem, ale ani mě nenapadlo, co to pro mě bude za problém. I když mám odvoz, šaty i boty, mám hrozný strach, že se na těch jehlách neudržím, že se mi vyhrnou šaty nebo, že mě nikdo nevyzve k tanci. Jelikož přítele nemám a moje kamarádky taky, chtěly jsme jít spolu jako kamarádky. A k tomu všemu je to školní ples, takže tam budou lidi i co potkávám normálně na chodbě. Poradíte mi nějakou radu nebo typ, co máte? Jak to vůbec celé probíhá?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Je pravda, že na plesy se chodí většinou buď v páru nebo ještě lépe - ve skupině, v partě. Pravděpodobnost, že Tě vyzve někdo úplně cizí je poměrně malá. Ale i s kamarádkama si to samozřejmě můžete užít - střídají se klasické párové tance s rychlými moderními, které můžete tancovat v kroužku.

  • Já mám přítele a na plesy chodíváme spolu, ale teď jsem vyrazily jenom s holkama a celkem dost jsme si to užily :D :) Doporučuju vzít si boty, co se na nich umíš normálně pohybovat, on takovej ples není jenom na hodinku na dvě a nohy pak celkem bolí. Jinak je spíš nepravděpodobné, že za tebou přijde někdo cizí a bude prosit o tanec. Na to se už nehraje. Na plesech hrají normální moderní písničky, střídají je s klasikami valčík-polka a potom ploužáky. Na ty normální písničky se dá v pohodě tancovat ve skupince se známými.

  • Myslím, že všechno podstatné už napsaly holky přede mnou... jen mi to nedá nereagovat na tvůj strach, že se ti vyhrnou šaty. To skoro budí dojem, že se chystáž vyrazit v nějakých pidišatičkách. Ve společnosti by dáma (v sedě) neměla mít šaty výš než dlaň nad kolena, přísně vzato by na večer měly být dlouhé, ale to se zas až tak moc nedodržuje. Každopádně šaty těsně pod zadek jsou na plese faux paux, tak pozor na to.

  • Já do dnes vzpomínám na svůj maturitní ples byl to můj úplně první ples a zážitek mám do smrti botky na jehlách byly krásný vydržela sem v nich nástup, šerpování a odšerpování to bylo asi tak dvě a půl hodiny ale tancovat jsem šla bosky měla sem dlouhý šaty tak to stejně nebylo vidět. A takovejch nás bylo hodně prostě sme nějak nepočítaly s tak naleštěnou podlahou, která fakt klouzala :D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 411 otázek, kterým se dostalo 272 132 odpovědí a 410 140 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist