Sýrová omáčka - nebo spíš katastrofa?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #64326 27.11.2012 19:43

Poradí mi někdo, kde jsem udělala chybu? Chtěla jsem si z nouze uvařit sýrovou omáčku, v lednici byl totiž jen kousek šunky a pár balíčku plátkového eidamu a pečivo žádné, takže sem si řekla že uvařím. No, osmahla jsem cibulku a šunku, poctivě jsem na malé kousíčky nasekala plátkový eidam (30%), cibulku se šunkou jsem podlila horkou vodou a nechala trochu provařit a potom jsem tam přidala ten sýr začala poctivě míchat a čekat až se rozpustí - nerozpustil. Místo kompaktní omáčky jsem dosáhla jen sýrové sraženiny, lehce plovoucí v obarvené vodě. Vždycky jsem omáčku dělala z taveňáku, takže je tohle pro mě novinka. V čem je problém? Vařila jsem to krátce (asi 20 minut)? Nebo jsem neměla dávat vodu? Smetanu bohužel nemám. Nebo se prostě z "třicítky" omáčka udělat nedá? Budu ráda za objasnění, abych se do budoucna vyhnula chybám.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 514 otázek, kterým se dostalo 272 526 odpovědí a 410 416 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist