Těsto na mazanec nenakynulo...
Otázka jasná - lze to nějak napravit, aby to šlo upéct a bylo dobré? Mám už několik let droždí v mrazáku nikdy se mi nestalo, že by nenakynulo. Z tohoto kusu (koupeno cca před rokem) jsem naposledy pekla před cca 2 týdny těstíčko jako peříčko a dneska niiiiic... Přitom když udělám kvásek ručně, vybíhá, ale v těstě nic. Dělám těsto v DP, nechala jsem program těsto projet 2x a nic... Jedu ještě cvičit, tak se podívám v nějakém obchodě (snad bude něco dnes otevřeno až do večera) na droždí, snad budou mít kostku nebo sušené v sáčku a budu muset večer začít znova... Jen velká škoda surovin - vajíčka, cukr, mandle ach jo!!!!
Nějaká rada?????
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
13.8.2020 21:37
S nakynutím nového těsta jsem měla také docela problém, ale nakonec mi to vyřešila koupě nového hnětače, protože ten starý mi špatně uhnětával těsto. Takže ženušky, jestli byste nějaká měla zájem o radu, kupovala jsem ho ze stránek https://www.atfornax.cz/k:477/hnetace-testa/