Tipy na přípravu lilku
Potřebovala bych poradit od nějaké zkušenější kuchařky. Mám hrozně ráda lilek, ale když se ho pokouším připravovat, tak to vždycky skončí apokalypsou V receptech se často píše "osmahnout na pánvi", ale mě se vždycky strašně nacucá olejem a je pak z toho takový rozmaštěný blivajz. Když tam toho oleje dám míň, tak se ten plátek zas přilepí a uvnitř zůstane syrový... Určitě dělám něco špatně, ale nevím co. Máte někdo nějaké fígle na to jak ty obludy ukuchtit? (Péct ho jsem zatím nezkoušela.) Díky
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
1.9.2014 20:29
Pokud má být opečený na plátky,tak já nesmažím na pánvi,ale plátky osolím,nechám vypotit,osuším ubrouskem,zakápnu olivovým olejem a nechám opéct na pečícím papíru v troubě.Výborná je musaka,polévka z pečeného lilku,dá se vydlabat a naplnit směsí mletého masa.Ten grilovaný v troubě někdy přidávám i do omáčky na špagety