Tiramisu
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, zkoušela jste některá dát do tiramisu místo šlehačky zakysanou smetanu?
Doma momentálně mám jen zakysanou. Tak zda by to šlo udělat z ní?
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
23.6.2012 20:22
Já bych tam nedala ani smetanu, ani zakysanou smetanu. Popravdě, nedokážu si to představit ani s jedním, smetana na to není dostatečně hustá, bez ztužovače ti ani neudrží tvar a zakysaná smetana je kyselá. Jsem určitě pro mascarpone.
-
23.6.2012 21:53
tak ja nevim jestli je dobre pridavat do mascarpone kys. smetanu, asi moc ne, idyz my do tiramisu zadnou slehacku nedavame...jen mascarpone + cukr+ zloutek.... a zase kdyz jsem byla mala a o nejakem mascarpone se nic nevedelo, tak jsme delali neco podobneho jako tiramisu, ale kys.smetana + cukr..a bylo to vyyyyborne...ale s tim mascarpone si to neumim predstavit
-
23.6.2012 19:28
tak já pokud už dělala tiramissu s náhražkou tak sem použila co nejméně slané pomazánkové máslo (tak do 1,3% soli). jinak tedka mají v lídlu v akci mascarpone, tak možná by bylo lepší s ním
zakysanka je asi přece jen řidší a kyselejší než co se tam obvykle dává.