Tlakový hrnec - bát se nebo ne - Banquet Allegro 5l

Otázku položila: chmelinda 28.12.2016 20:56

Ahoj mám dotaz, jak to máte s papiňákem? Bouchnul někomu z vás? Používáte? Já se ho pořád dost bojím. Dostala jsem od ježíška tento tlakový hrnec -https://www.mall.cz/kuchyne-tlakove-hrnce/banquet-tlakovy-hrnec-5-l. Bály byste se ho nebo ne? Zkoušela jsem zeleninovou polévku a dnes kuře na paprice a oboje za chvilku hotovo. Moc díky za odpovědi.

Moc děkuji za odpovědi.

  • 29.12.2016 17:28:31 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • mirinek28.12.2016 21:16

    Ahoj, mám ho doma 3. rokem, taky dárek ne ne maminky, před tím zkušenosti s papinakem žádný a můžu říct ze za mě dobrý, i na větší množství masa ale je třeba aby bylo množství vývaru pod risku, má tendenci utíkat pistem:-D

  • Thea1428.12.2016 21:22

    Máma vaří v papiňáku jsem na světě (je mi 26), má už několikátý a nebouchl nám nikdy. Vždycky říkala, že bez papiňáku by vůbec nevařila - dělá v něm snad všechno ;-)
    Taky říká, že dnešní papiňáky mají dvě i tři pojistky a že opravdový výbuch je téměř nemožný. Jen se musí pojistky řádně udržovat a čistit a hrnec se nesmí přecpat, hlavně ne věcmi, které mají tendenci pěnit (např. luštěniny)... Ale i kdyby něco začlo bublat, pojistky to udrží, maximálně se hrnec trošku "poblinká", ale nebouchne.
    Máme s mámou obě hrnce od Tescomy, ale co vím, princip bude i u ostatních značek podobný. Dřív jsem se taky bála, ale jsou věci, které bych bez papiňáku vařila dlouhé hodiny a s ním to mám za 45 minut. Je to můj nejoblíbenější pomocník v kuchyni :-D

  • Máme a používáme, nikdy nebouchl, musí se pořádně zavřít. Tenhle konkrétní mi teda přijde nějak levný na tlakáč, to ale neznamená, že nebude kvalitní. ;-)

  • Taky v papinaku varim. Hlavne vyvary a maso. Neumim si to bez neho predstavit. Moje mamka take, a ma i ten stejny.

  • Nam papinak jednou bouchnul...ale to byl takovy ten stary... Jinak používám papinak dost casto-kdyz si pohlidam ztlumeni plaminku,tak se neni ceho bat...navic vetsina uz ted ma dve pojistky..

  • Mám už roky ze supermarketu takové hrnce cenově do 500,- dva, vařím v nich často, jen jim nesmím poplést víka, pasují a ze začátku to myslím procházelo, teď, jakmile prohodím, tak vylítne, stalo se mi to 2*, děsná rána a jídlo na stropě, ale jinak v pohodě, je to super, hovězí guláš je vařený za 30 minut (od doby varu), luštěniny taky za chvilku.

  • Ono není papinak jako papinak. Moje mamka papinak odmítá, já osobně ten s bajonetovým zavíráním (jako v odkaze) taky nemusím, ale mám papinak Fagor https://www.alza.cz/fagor-tlakovy-hrnec-6l-ovita-918012296-d4509051.htm a naprostá spokojenost. Lehce se zavírá, lze použít i jako normální hrnec bez tlaku a rychlost uvaření opravdu rozdíl oproti klasickému hrnci. Navíc má dva stupně natlakování.

  • My se doma teda toho papiňáku určitě nebojíme. Je to určitě o tom, co si domu člověk pořídí. My jsme si nedávno pořizovali nový a nechtěli jsme šlápnout vedle a tak jsme si vybrali podle jedné recenze na internetu ( konkrétně tady https://www.testino.cz/tlakove-hrnce ) . Určitě je to o kvalitním výběru kvalitního hrnce.

  • Já s ním osobní zkušenost nemám, ale mamka ho doma má a je spokojená. Já nějak nedám dopustit na smaltované hrnce. Ani nevím, proč jsem si je tak oblíbila, ale prostě se mi líbí a vaří se mi v nich dobře. Zrovna nedávno jsem si pořizovala nový tady https://www.smaltovane-nadobi-sfinx.cz/hrnce-a-rendliky/73/ :-).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 511 otázek, kterým se dostalo 272 519 odpovědí a 410 413 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist