Užívání droždí
Ahoj, chci začít užívat droždí, četla jsem, že je velice zdravé, chtěla bych se ale zeptat, zda se může užívat i obyčejné čerstvé droždí, prodávané v těch krychličkách či je opravdu jen k pečení? Máte zkušenosti s jeho užíváním?
- 17.11.2015 11:45:32 - full.avl změnila kategorie otázky
- 17.11.2015 11:45:32 - full.avl změnila titulek otázky
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
17.11.2015 7:05
Nedávno jsem podobnou otázku četla někde jinde, ale nevím už kde. Odpovídal na to odborník a říkal, že pokud nevadí chuť, tak občas proč ne. Ale pravidelně by to nedoporučoval kvůli kvašení.
Sama ti spíš doporučím pivovarské kvasnice, seženeš v lékárně jako pangamin. Stojí asi 50 kč 200 tablet, bere se 12 tablet denně. Jen bacha, je po nich větší chuť k jídlu, jako po všech vitaminech B a i po tom droždí.
Jinak z droždí se dá udělat polívka nebo pomazánka