Vanicka nebo koupaci kyblik?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #181572 9.10.2014 21:21

Co je lepší a bezpečnější pro miminko,a máte zkušenost s kyblikem?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj. Já tuto otázku hrozně řešila asi tak před cca rokem a půl, kdy jsem pořizovala výbavičku. Prohlídla jsem různé diskuze, zkoukla videa a nakonec jsem se rozhodla pro vaničku velkého rozměru a že nakonec třeba pořídím i kyblík. Chtěla jsem ho hlavně kvůli ,,prdíkům,, Na ty tedy dcera vůbec netrpěla, takže jsem skončili jen s vaničkou a jsem moc ráda. Vaničku využíváme ještě nyní ve 14 měsících. V létě i na verandě místo bazénku. Malá si v ní super vyhraje a jako malinkou jsem v ní koupala tak, že jsem jí super připravovala na koupání v bazénu. Jen jsem držela pod hlavičkou a malá v ní doslova plavala. Ale vybrali jsme fakt velkou vaničku, největší co měli v obchodě. Takže asi tak za mne. Třeba jsem pomohla k výběru :-)

  • podle mě nic není horší nebo lepší, obojí má svá pro (a nějaké to malinké proti), i když každé dítě je jiné a některému vanička, či naopak kyblík nemusí vyloženě sednout (třeba takové hodně tonizované děti, člověk do kyblíku možná ani nesloží a budou se mu tam chtít stavět, ale pak jsou zase děti, kterým naopak ta klubíčková poloha v kyblíčku dělá moc dobře a můžou mít problém s tím velkým prostorem ve vaničce (i když i to se dá řešit) .
    Starší 2 děti jsem koupala ve vaničce (kterou jsem dávala do vany), ale mladší jsem koupala jen v kyblíku -z praktických důvodů (musela jsem koupat jinde než v koupelně a v kyblíčku je to nejsnazší, přijde do něj jen malinko vody, takže ta manipulace s ním je bezkonkurenční).

    S ohledem na děti - já si nemohu tedy stěžovat ani na jedno, ve vaničce i v kyblíku jsem koupala cca do 11ti měsíců a všechny 3 děti jsou vodníci a bylo jim šumák, v čem je koupu, všechny si to už od narození užívaly..Trochu jsem se bála u kyblíčkové dcery, jak zareaguje až začneme chodit na kojenecké plavání v půl roce (na ten velký prostor plný vody, ale byla úplně v pohodě, hned šla i pod vodu-od narození jsem ji učila signál, což šlo o dost lépe v kyblíčku, než ve vaničce, kde jsem signál učila starší děti)..
    No, a kyblíček teď používám jako koš na prádlo, je to velmi kvalitní plast, jinak mě žádný koš na prádlo nevydrží :-x

  • Já jsem si koupila kyblík. Když byl malinký novorozeně tak mu to nevadilo, pak se začal bát. Tak jsem si pořídila vaničku. Ke kyblíku jsem se vrátila asi za měsíc. Kyblík je super na prohřátí bolavého bříška. Jen je v něm horší manipulace. špatně se v něm dítko mydlí. Nakonec jsem to střídala jednou v kyblíku jednou ve vaničce

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 411 otázek, kterým se dostalo 272 132 odpovědí a 410 140 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist