Vaření pro 8-9m. dítě

Otázku položila: Bývalá uživatelka #138211 9.10.2015 9:15

Dobré ráno holky jdu si pro radu ohladně papání,přípravy jidel a tak.Co všechno muže 8-9m dítě? Jaké maso?Jakou zeleninku?Kdy zavest zloutek a jak?nejake recepty? :-) a když vaříte maso tak jen v čisté vodě? Nedávate neco pro lepši chuť? A jak to skladujete když to chcete třeba zamrazit? Moc dekuji za typy,rady...

  • 09.10.2015 10:58:19 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Martasek899.10.2015 9:28

    Je plno receptů a rad na internetu - například tady http://www.kojeni.net/recepty.html , dáš si to dle měsíců a můžeš zkoušet :)

    Já vařila po trochách, aby to bylo maximálně na dva dny. Jen jsem dala do ledničky, nemrazila jsem. Přeci jen ta chuť je pak nic moc a ne vše je dobré mrazit :)

    Jinak na téhle stránce je vše možné od kojení, přes příkrmy, tak to projeď a určitě najdeš vše :)

  • trinetka9.10.2015 9:31

    Ahoj :) nezačínáš příkrmy nějak pozdě? :) No k dotazům, za sebe bych řekla, že mám pocit, že do 1 roku nemají prcci mít žádný dochucovadla jako sůl, protože jim to zatíží ledviny.. á osobně vařím pro svou pětiměsíční zatím v kojo vodě, ale někde sem četla, že v čr je celkově dobrá voda, a vařením se z toho ještě něco dostane, takže asi za ty tři měsíce chci začít vařit v kohoutkové.. Zeleninku si myslím už můžou všechnu, postupně po jednom druhu ozkoušet.. V 8-9měsících má mít prcek maso tak 4x týdně a jednou vařený žloutek.. Já osobně zamrazuju. Jediný, že s kravským mlíkem se má počkat až po roce.. Snad mi tu holky daj za pravdu.. Někde mám milion letáčků od hami, hippu, doktorů a z netu :) dobrý rady mají na kojení net.

  • v té době sem už vařila v normální vodě. vařila sem dohromady maso i zeleninu a přikápla vždy trošku oleje. zeleninu sem mívala nejčastěji základ mrkev a cibuli a k tomu třeba ještě nějakou zeleninu. masíčko nejčastěji libové: kuřecí,králičí, krůtí, vepřové, hovězí až později. žloutek můžeš po zavedení masa asi tak po 14dnech. bílek až po roce. žloutek sem dávala třeba jako přílohu k omáčce - místo masa.
    hodně dlouho mi připadalo, že má stále totéž, ale jemu to nijak nevadilo.
    pokdu chci zamrazit dávala sem do krabičky 1 porci jídla bez přílohy a zamrazila.
    pro lepší chut maximálně nějaké bylinky a jemné koření, ale bez soli až do roku-používala sem majoránku, kmín, špetku sladké papriky.

  • Taky teď klohním pro naši slečnu stejného věku a semtam jí ovoním jídlo bazalkou, ta sladká paprika taky může být, maso střídám krůtí (z kuřecího v obchodě je mi na blití), hovězí - buď falešnou svíčkovou nebo krk a semtam králíka, když se k němu dostanu. Ryby ještě nedávám, to se začíná myslím se sladkovodními až od desátého měsíce. Jinak používám pohanku, na sladká jídla skořici. A žloutek už dávám 1x týdně celý, místo porce masa, dle naší Dr. Dýni používám Hokkaidó, ale jen dětem, nám velkým to moc nejede :-p
    Zkoušela jsem už i celer, dávám rajčata, špenát, klasickou kořenovou zeleninu, fenykl. Akorát ještě zelí jsem netestovala, ale chystám se na to :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 461 otázek, kterým se dostalo 272 332 odpovědí a 410 237 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist