Vařit hovězí vývar v papiňáku?
Holky mám dotaz, může se hovězí vývar dělat v papiňáku? Dělám ho dnes poprvé, na netu píšou že se dělá pěna a měla by se sbírat.. Šoupla jsem to do papiňáku a teče mi to kolem poklice, tak jestli to nemůže být tou pěnou? A jak dlouho asi v papiňáku maso vaříte? Děkuju moc
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
4.12.2012 14:25
Ahojky, jestli ti to teče kolem , tak máš pravděpodobně špatně zavřený hrnec nebo špatné těsnění. Nesmí to nikde kapat, pára musí jít ven jen tím čím má. Nevím jaký máš hrnec , tak ani nevím jaký máš odvod páry. Hovězí vývar v papiňáku vařím minimálně hodinu a také záleží jak vysoké tam máš maso, aby bylo měkké.
-
4.12.2012 15:20
Dělám ho v papiňáku běžně, mám záruku, že maso bude fakt měkké. Že Ti kolem poklice teče pěna - problém bych viděla v těsnění hrnce, které by mělo být dokonalé, nebo jestli náhodou nemáš nečím zanešen ventil, a tedy se nemůže vytvořit podtlak a teče to všude kolem. Problém může být ještě v množství - papiňák by měl být naplněn max. do 2/3. A jak dlouho? Záleží na hmotnosti masa, co tam vaříš. Ale držím se zhruba tohoto - 0,5 kg hovězího vcelku vařím cca 40 min. Je-li toho víc, přiměřeně dobu prodloužím.