Vepřový přírodní řízek - jak na měkkost?
Ahoj, jak docílit měkkosti a šťavnatosti u vepř.přírodního řízku? Když to mrsknu na pánev a osmahnu z obou stran, je to tvrdé vždy jak podrážka.
Máte nějaký tip, jak na to? Jak dlouho to nechat na pánvi atd? Jsem z toho už nešťastná, sníst se to dá, ale očekávání bylo vždy jiné
Díky za rady
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
23.3.2015 18:43
záleží jak je starý prase, na jatkách by ale mělo být každý mladý.... když vezmeš z kýty plátek, naklepeš, měl by být měkký ale nesmíš to tam mít moc dlouho. nebo to zkus naložit den předem třeba jen do soli a oleje. z vepřovýho mám ale raději malý kostky nebo nudličky naložit a vychytat kdy sundat z pánvičky, nenechat moc dlouho a maso bude 100% měkké nebo můžeš zkusit vařit podle návodu na konci videa https://www.stream.cz/jidlo-s-r-o/10005186-hovezi-maso-2-starene-maso-a-steaky zkoušeli jsme to minulý týden z pár dnů odleženýho masa, fakt tlustej plátek jak na videu a byl dobrej