Vlakem k moři

Otázku položila: Bývalá uživatelka #42578 16.4.2014 17:18

Máte někdo s tím zkušenosti??? Nevíte zdá se dá dostat vlakem třeba do Itálie? Jaké cestovky to dělají? moc díky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • kdysi sme jezdili do Bulharska vlakem. 3dny a 2 noci. byla to cesta nic moc - na celý vagon vlastně jen 2 WC, umývání nic moc, na WC se nesmělo na nádraží (nebo když vlak stál)...raději bych volila cestu busem, než vlakem. to mi připadá pohodlnější a mnohdy asi i rychlejší.

  • Asi před 9ti lety jsme byli v Itálii, skoro až úplně dole a vedle nás bydlela rodina, která přijela na dovolenou vlakem. Takže asi se to dá, ovšem netuším, jestli jeli přes cestovku nebo na vlastní pěst. Vím, že paní dělala u ČD, tak možná to měli nějak výhodnější.
    Já osobně bych taky radši volila autobus, už asi jen proto, že nemusíš nikde přestupovat.

  • Jela jsem tak do Rumunska. Výhoda oproti autobusu byla ta, že na wc jsem kromě stanic (ve starším typu vozu) mohla na wc, projít se kdykoliv po uličce, natáhnout se, vyspat, nebo lehátko sklopit a mít sedačku. Zkus se podívat na nabídku JLV, a. s.

  • Jasně že se dá :-) Já byla vlakem v Ostuni (Itálie) a Calelle (Španělsko) a docela prdča.
    Hlavně když v Itálii rano v 7:00 byla vyhlášena stávková pohotovost a v 8:00 už nikde nic nejezdilo.Trvalo to dva dni a nikomu to nevadilo,bo tam je to prý "každý měsíc":-D ..No aspoň jsem si prohlídla Venezii.
    Jsem si říkala,zlaté České dráhy a jejich banální stávky ;-) .
    Autobus je sice rychlejší,ale vlak mi přijde lepší.
    Podíváš se i jende,než když jedeš přímo busem a i pohodlnější mi to přišlo.
    Nějaká "drážní" cestovka byla někde v Praze na Masaryčce a taky na Hlaváku,ale nevím,jestli stále existujou ;-) .

  • V jakekoliv mezinarodni pokladne ti zjistii cenu.pokud jsou cestujici do 26 let tak je nejaka sleva.cesta do kalabrie trva shruba 24-27 hod.preseda se ve vidni nekdy v rime a v regio di calabria

  • Určitě to lze. Mám jednu kamarádku, která vlakem jela do Chorvatska. Osobně si ale myslím, že to není úplně nejlepší způsob dopravy. Člověk musí několikrát přestupovat a trvá to šíleně dlouho. Jak už tu někdo psal, cestovat autobusem je o dost pohodlnější a rychlejší. A asi úplně nejlepší je stejně cestovat autem. My třeba letos jedeme na dovolenou do Chorvatska tak, že jsme si společně se známými pronajali dodávku a na dovolenou jedeme společně. Konkrétně se chystáme do Omiše, viz http://www.ubytovanivchorvatsku.cz/omis/ Slyšela jsem, že to je prý jedna z nejhezčích destinací v Chorvatsku.

  • Taky jsem přemýšlela, že bych jela k moři vlakem, a to hlavně proto, že je to o dost pohodlnější než auto či autobus. Dívala jsem se na https://jacestovatel.cz/media/tipy-jak-levne-cestovat-vlakem-po-evrope a zaujalo mě hlavně, že do chorvatské Rijeky jezdí vlak od Regiojetu za 600. Myslím, že tuto nabídku využiju :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 411 otázek, kterým se dostalo 272 132 odpovědí a 410 140 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist