Vyplatí se domácí pekárna?
Ahoj! Už dlouhou dobu uvažuji nad nákupem domácí pekárny. Peču chléb z kvásku asi jednou týdně. Do budoucna bych chtěla dělat doma i marmelády a sýry. Pekárna, která toto vše umí, ale stojí okolo 3500, a tak si říkám, jestli by se mi to vyplatilo -úspora času, práce, nákladů na energii? Máte někdo zkušenost?
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
15.7.2014 19:34
pokud pečeš kváskovej chleba, tak bych řekla, že je lepší z trouby. co se týče marmelády - dělávávm ze 2-3kg ovoce +1kg cukru a to by se do pekárny nevešlo.
pomáhala v zadělání těsta i na kynuté knedlíky, uvaření pudinku, vypouštění sádla na škvarky, ale na to mi stačí obyčejná levnější. do příliš drahé bych asi nešla. -
24.9.2019 7:22
No, já mám domácí pekárnu doma už asi dva roky. Taky jsem ji dostala jako dárek k Vánocům, ale první rok jsem ji skoro vůbec nepoužívala. Jen jsem ji vyzkoušela a šla do skříně. Pak jsem ale měla možnost ochutnat chleba, který právě v domácí pekárně dělala jedna moje kamarádka a byla jsem z toho úplně unešená. Dala mi tip na tuto stránku http://recepty-domaci-pekarna.info/ že prý ten recept našla tam. Od té doby v ní peču zhruba jednou za dva týdny.
-
31.10.2020 22:30
Ahoj, nedávno jsem si koupila domácí pekárnu na základě doporučení z https://homezin.cz/media/domaci-pekarny-jak-vybrat a musím říct, že jsem vážně nad míru spokojená. Je to totiž překvapivě všestraný spotřebič, který neslouží pouze k pečení pečiva, ale i dalším věcem. Díky tomu tak má člověk pořád co objevovat.