Vztahový problém

Otázku položila: Anonymní uživatelka #476193 26.1. 22:46

Ahoj, chtěla bych se vás zeptat na váš pohled ohledně jedné záležitosti. Asi rok a půl nazpět jsem se rozešla s mým bývalým přítelem, neklapalo nám to a opravdu to už bylo na hraně. Zároveň jsme ale nebyli schopni po tak dlouhé době ve vztahu (2 roky) se jen tak nechat jít, jelikož jsme se měli každý den na očích. Momentálně jsem si víceméně ten rozchod zpracovala a začala jsem se asi před 5 měsíci vídat s jedním klučinou, se kterým mi je dobře a vzájemně tam cítíme to stejné, jenomže ten mi řekl, že není připraven jít do vztahu. To mě samozřejmě docela zasáhlo, ale nechala jsem to být a jelikož mi je milejší on, než se vzdát téhle situace úplně, vybrala jsem si zůstat. Zároveň se ale v mém životě znovu objevil již výše zmíněný bývalý přítel, se kterým jsme se asi před týdnem viděli a strávili spolu nějaký čas. Nevím, proč mě napadlo jít, ale cítila jsem, že to možná potřebuji. Ať už pro vyjasnění situace, či mého vnitřního zmatku - posledních pár dní před setkáním s mým ex jsem nad ním docela přemýšlela a retrospektivně vzpomínala. Zároveň mi ale po tomto setkání došlo, že už to znovu nechci prožít. Bohužel mám ale lehké výčitky svědomí vůči mému příteli/nepříteli? Ani nevím, jak ho nazvat. I přesto, že to není můj partner, jelikož nechce zmíněný vztah, neměla bych se cítit špatně, ale vlastně mi to nedá. Říkat mu to nechci, jen bych ráda znala váš názor, zda jsem opravdu provedla něco špatného, či je to v pořádku. Řekla bych, že tahle zkušenost mi vlastně i dala, protože jsem si ujasnila, že zpátky ke svému bývalému opravdu nechci. Děkuji za názory

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, já právě prožívala celkem nedávno to samé. Jenže my se rozešli po 20 letech ( je mi teď 35). Mám nového přítele, je mi s ním krásně, dokonce plánujeme miminko. Vše je zalité sluncem, dokud osobně nepotkám právě toho bývalého. Pak se mi vše vrací ( přitom vztah s ním nestál za nic, vztah sestra s bratrem, nikdy žádný výlet, kytka, kino prostě nic. Ba naopak co mohl tak prosázel, a já celých 20 let čekala na zázrak). I přesto tam jsou také ty výčitky, jako máš ty. Že jsem zahodila tolik let a tak. Ale věř, že nic nejde vrátit, zapomenout... Nikdy byste už nezačali úplně od začátku. Vždy by tam byla ta minulost. Výčitky nemáš mít proč. Však tvůj "přítel" stále váhá, přijde mi, že neví, nebo se dokonce bojí, zamilovat se do tebe, abys ho pak třeba neopustila. I nad tím bych popřemýšlela.

  • Je to stejně zajímavé jak si ti ostatní lidé dokážou vydělat, že ano? Já vidím jak třeba https://lock-zamecnik.cz/zamecnictvi-praha-4/ zámečník z prahy 4 si bere ty peníze od lidí. Jako jasně, něco umí, ale stejně za takovou chvilku že přijede a udělá cvak cvak?

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 415 otázek, kterým se dostalo 272 141 odpovědí a 410 143 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist