Začínám s vařením!
Zdravím vás holky!
Rozhodla jsem se, nebo mě spíše okolnosti donutily, že se musím začít učit vařit.¨
Přes prázdniny jsem doma věčně sama a když odpoledne přijde přítel z práce, má celkem dost hlad a pro mě je vždycky potěšením ho nakrmit mým vlastním výtvorem Zatím ochutnal jen těstoviny na mnoho způsobů- s omáčkou, zapečené. Mám za sebou ještě masové nudličky a takové ty jednoduchosti, jako palačinky a tak. Máte nějaké obecné rady, jak se postupně zdokonalovat? Nebo nějaké recepty? Budu vděčná za každou odpověď!
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
4.8.2014 12:50
Mě donutila až mateřská A říkám si o recepty u mámy, případně hledám na netu a nechci znít namyšleně, ale už jsem si troufla i na svíčkovou a povedla se mi. A tak jsem dospěla k názoru, že na běžným vaření nič až tak náročnýho není Každopádně za mě je dobrý začínat s omáčkama, vším, co je zapečený (protože se to připraví, šoupne do trouby a vytáhne hotový, pro mě s dítětem ideální) a manžel si ještě nikdy na nic nestěžoval
-
4.8.2014 12:18
Nejlepší je vařit to, co znáš - víš, jak by to mělo chutnat. Já jsem začínala tím, že jsem sondovala u mamky a u babičky. Mám od nich napsané první recepty opravdu jak pro blbce, úplně polopatě. Ted už i sama experimentuji z kuchařky, nebo podle netu. Je to hop a nebo trop. Bud vám to bude chutnat a zařadíte to do jídelníčku, nebo už to znovu vařit nebudeš... Jednoduché jsou na úpravu ryby - většinou je okořeníš a dáš na másle přikryté alobalem péct do trouby, uděláš k tomu brambory a zeleninu a máš výborný oběd. Pak jsou celkem jednoduché všechny možné omáčky - nejlépe se dělají v papiňáku - hovězí maso je pak měkoučké. A knedlík si když tak koupíš...
-
4.8.2014 12:23
Ahoj, spousta dobrých receptů se dá samozřejmě vygooglit, já mám moc ráda třeba tuhle stránku: http://bezmasa.kvalitne.cz/kucharka/tofu-soja.html - ten sójový guláš je něco úžasnýho Pokud nemáš ráda soju, tak myslím, že maso by se tam určitě taky dát nechalo, se zkušenostmi ohledně něj už bohužel nemůžu sloužit, páč jsem léta býložravec Dobré recepty se taky najdou tady: http://www.recepty.cz/, je tam docela dobré, že se dozvíš i náročnost a jak to hodnotili ostatní Hodně úspěchů přeji
-
4.8.2014 13:29
Mě pomohla dost stránka http://ekucharka.net/ jsou tam video recepty snad na vše. Jen já si to trochu pozměňovala, protože paní tam podle mého vaří dost nezdravě. Takže místo sádla rostlinný olej. Nebo jsem si přidala celozrrnou mouku. No a i když už jsem nějakou dobu vegetarián stejně tam občas zajdu a podle své obměny si uvařím . . Hodně to v začátku pomůže, že vidíš jak to ten člověk dělá ve videu.