Zajímavé, ale nenáročné recepty
Hezký večer všem,
měla bych dotaz - chtěla bych o víkendu potěšit přítele a něco dobrého uvařit, ale je v tom pár háčků - budeme na koleji, kde v kuchyňce je pouze sporák a dřez. Nádobí jsem si dovezla, ovšem jen základní (jsem např. i bez mixéru) - což je první omezení, další je časové omezení (abych neseděla v kuchyňce dvě hodiny, než to vše bude hotové), proto bych uvítala tedy nějaké recepty, které nejsou náročné na přípravu, ale přesto budou něčím zajímavé - ve vaření jsem celkem zdatná, bohužel mi chybí kreativita.
Děkuji moc za všechny nápady!
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
22.10.2015 21:05
Já v kolejních podmínkách běžně pekla normoš kuře, k tomu brambory a dušenou zeleninu na másle. Nebo přílohy stejné, ale na pánvičce rychlovka filé na máslíčku. Dle nálady palačinky, někdy zapečené francouzské brambory. Fr-br jsou ale náročné na čas, kuře musíš chodit polévat, ale jinak je prakticky bez práce. Ještě jsem vařívala rizoto se zeleninou a kuřecím masem, to je vcelku rychlovka. Nebo pak "špíz do pekáče" - věci, co bys jinak nabodala na jehlu, tedy vepř. plec na kostky, hodně cibule na kolečka, slaninu na proužky, červenou papriku na kostičky, nasypeš do pekáče, posolíš a okořeníš dle vlastních preferencí (já dávala jen majoránku), podliješ vodou a upečeš. S vařeným bramborem na kolejní podmínky luxus!
-
2.11.2023 16:25
Vařit zdravě se má a umí, ale jenom v případě že se v domácnosit vyskytuje i dobrá výbava. Třeba taková https://mlsnyhrnec.cz/litinova-panev-vse-co-byste-meli-vedet-nez-si-ji-poridite/ litinová pánev stojí za to. To víte, já jsem se učila od kamaráda který vaří v prvotřídní restauraci v Praze tak něco o výbavě ví, a já mu věřím.