Zavařená červená řepa
Ahoj, zajímalo by mě, jak je na tom co se týče zdraví zavařená červená řepa. Jako syrová je velice zdravá. Je mi jasné, že v zavařeném stavu některé látky ztrácí, ale je aspoň trochu prospěšná? Nerada bych ji jedla zbytečně Také by mě zajímalo, jak je na tom s nutričními hodnotami, pro zavařenou řepu jsem to nikde nemohla najít :-/
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
7.4.2014 20:35
Myslím, že je lepší, aby jsi řepu opravdu konzumovala syrovou, pokud z ní chceš získat co nejvíc prospěšných látek.
Jeden výborně stravitelný způsob je řepu odšťavnit a vypít např smíchanou se šťávou jablečnou.
Druhý moc dobrý způsob je tu odšťavněnou dřeň, nebo prostě na jemno nastrouhanou řepu smíchat s pomerančovou a citronovou šťávou (půl napůl, ale klidně dávám i jenom pomeranč) a to sníst jako salátek k jídlu, nebo jen tak ke svačině... Vitamín C velmi pomáhá vstřebávat železo z červené řepy.
Btw, krom toho, že vařená už tolik prospěšných látek asi nemá, zavařená řepa je většinou s octem, cukrem atd, což naopak moc neprospívá.