Zavařovací hrnec
Můžete mi poradit nějaký hrnec na zavařování, nebo poradit, jak zavařujete vy ? Děkuji moc.
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
10.1.2012 17:43
Osobní zkušenost nemám, ale radila mi babička, že to viděla v televizi a pak i zkoušela a funguje to, že se nemusí ani zavařovat, teda podle toho asi co, ale třeba marmeláda se vaří, tak se to pak horké dá do té skleničky, zavře víčkem, otočí víčkem dolů a tak to necháš stát a ono se to víčko pěkně chytne a nemusí se to ani zavařovat.
-
10.1.2012 18:15
Zavařovat se dá dobře v troubě ( tak to dělám já) na hlubší plech dám utěrku na to sklenice, naleju vodu asi tak 2 -3cm a dát do trouby zhruba na 90 stupňů C, čas dle toho co zavařuji. (čas se počítá od té doby co vypne termostat)
také jsme četla, že se dá zavařovat v myčce na nejteplejší program. -
10.1.2012 21:26
tak tu marmeládá takhle děláme s želírovacím přípravkem. ale většinou to obsahuje i kyselinu citronovou jako konzervant.
jinak sem četla, že zavařovat se dá i v myčce - na nejteplejší program, na merunky prý stačí 1x, na okurky prý raději 2x sama sem nezkoušela , ale četla sem na to prima ohlasy