Zázvorový sirup

Otázku položila: OveckaVeru 20.3.2017 13:53

Ahoj holky,

neděláte některá zázvorový sirup? Našla jsem plno receptů po internetu, ale všude chtějí cukr. Neznáte některá variantu, kde by se místo cukru dal dát med? Případně nějaké jiné nápady na nějaký domácí zdravý sirup, který by se teď dal udělat? Díky za tipy :-)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Med když budeš vařit, tak se ti prospěšné látky zničí. Navíc to nebude tak pěkně houstnout. A cukr může v určité koncentraci fungovat jako konzervant. Takže možná to je důvod,proč receptu bez cukru moc nenajdes.

  • Přesně jak už napsala uživatelka přede mnou...
    Cukr v sirupech funguje jako konzervans. Bez něj to prakticky nejde.
    Ano, mohl by tak fungovat i med, ale nesmí, resp. neměl by, projít tepelnou úpravou, protože se z něj vytratí všechny ty dobré látky. Ale med sám o sobě je také směs cukrů.
    Pokud ti vadí klasický bílý cukr, můžeš použít i třtinový.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 510 otázek, kterým se dostalo 272 518 odpovědí a 410 413 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist