Zeleninka pro mimčo
Ahoj holky, mám nakoupenou mrkev, brokolici a květák pro mimčo (7,5 měs.) a přemýšlím, jak ji zakonzervovat. Jestli je lepší ji zamrazit po jednotlivých porcích uvařenou a propasírovanou nebo syrovou (mrkev s broko nebo mrkev s květákem). To si myslím, že je asi z hlediska zachování aspoň trochy vitamínů lepší, že se to bude vařit/dusit jen jednou. Jak to děláte vy, co prckům vaříte? A ještě, v čem mrazíte? V pytlíkách nebo v nějakých nádobkách? Inteligentní a hygienické mi přijdou VIA pohárky, ale tolik jich opravdu nemám..
Díky za rady
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
7.2.2013 12:09
ahoj taktéž vždy uvařím více porcí a už umíchané apod nakrabičkuju do mrazáku a pak jen rozmrazím a dovařím přílohu případně maso, někdy maso uvařím taky najednou v papiňáku a dám k zelenině a tak mám komplet porci a vařím přílohu. protože takové brambo nebo nudel mrazené nicmoc a ani by se to nemělo. používám klasické krabičky odpovídající velikosti na jednu porci.
-
7.2.2013 12:16
Ahoj, já jsem si vše taky vařila dopředu, míchala jsem hned i s různým masem. Dávala jsem si to do sáčků na slabou placku a vždy jsem si pak lehce odlomila porci jakou jsem potřebovala - někdy jsem si k tomu ještě něco dovařila apod., tak stačila menší porce. Přišlo mi to skladnější než v kelímkách.
-
7.2.2013 14:07
Ahoj, já taky uvařila a dala to do Via pohárků , koupila jsem si sadu od Aventu, kde bylo 10 menších a 10 větších a pak zamrazila. Když jsem to dala do těch měnších tak bez přílohy, protože by to bylo málo a navíc když to dáváš do mrazáku, nesmíš to tolik naplnit, protože Ti to zvětší objem. Což mi poprvé nějak nedošlo a pak se mi tím objemem otěvřelo víčko. Do pytlíků bych to nedávala. Já když něco dala do pytlíku, třeba knedlík, tak mi to vždycky načichlo tím mrazákem a bylo to pak hnusný Ty via kelímky dobře těsní A ta sada se dá sehnat přes net docela za né moc draho