Zkazene kynute testo?
Ahojky holky,
manzel vcera v poledne udelal kynute testo na kminove placky a nechal ho v misce v kuchyni aniz by ho dal do lednice pres noc.
A ted chce udelat bochanky plnene zelim, ale kdyz jsem se koukala na to testo, tak je stejne jako vcera, ale prijde mi, ze tak trosku zapacha kysele nebo jako nejakym alkoholem. Myslite, ze to bude jeste pozivatelny a nestravime pak na zachode vetsinu casu?
Dekuji moc predem za odpoved a preji hezky den ;o)
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
9.6.2014 21:04
tak já bych řekla, že pokud je z droždí tak "překynulo" (v tomhle hicu se není co divit).
pokud je cítit kysele, tak se přemnožily asi kvasinky a "požraly" většinu cukru a dál už to nenakyne. vůně alkoholu (natož třeba acetonu) to už je ale opravdu na vyhození, nebo zachránit přidáním mouky a nechat nakynout jako kváskové těsto.
někdy se droždí používá pro nastartování kvásku.