bily,husty vytok a mirne svedeni

Otázku položila: Bývalá uživatelka #43307 20.9.2012 11:21

ahoj, cca od vikendu pocituji mirne,ale neprijemne svedeni. pridal se mi k tomu i bily,husty vytok (pomerne velke mnozstvi nekolikrat za den). mate s tim zkusenosti? vite, co zabira? vite, co je pricinou? vite, co je prevence? diky za odpovedi :)!

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Podle popisu bych řekla,že máš mykozu ;) Zabrat by na to měli nějaké čípky,ale jaké,to ti neporadím,musela by ses zeptat v lékárně.

  • na kvasinky (mykozu) je dobrý Gyno-Pevaryl - čípky, dá se volně koupit v lékárně.
    mně pomáhá i Femisan - je to gel, který se zavede aplikátorem a obsahuje kyselinu mléčnou a tea tree olej.

  • Jak píše whitehorse, jsou to kvasinky, pomáhá Gyno-Pevaryl 150 Combipack (v krabičce jsou 3 vaginální čipky + krém) nebo Canesten, začni co nejdříve. Lze trochu namazat i pindíka partnerovi ;-)
    Příčiny mohou být různé, např dlouhé sezení v autě, prochladnutí, koupání (voda nebo vlhké plavky), mýdlo, nedostatečná nebo přehnaná hygiena, sex, cokoliv. Jde o to, že kvasinky v pochvě jsou normálně v určitém množství, ničí choroboplodné zárodky, které se ti tam dostanou. Občas se ale přemnoží a pak máš výtok.
    Podpora léčby a prevence: nekoupat se, jen se sprchovat, k mytí a holení použivat Lactacyd, nosit jen bavlněné kalhotky , žehlit je z obou stran, nenosit těsné džíny a silonky až do pasu, ale jen samodržící (ať se ti pipka nepaří), nestrkat do pipky nic, co tam nepatří (erot. hračky), nekombinovat anální sex s vaginálním, po stolici utírat zepředu dozadu, ať si do pochvy nic nezaneseš, tampony i vložky při menstruaci často měnit, omezit sladkosti a alkohol (kvasinky se živí cukrem), neprochladnout od nohou, ale často ji větrat :-D. Ať se ti daří!

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 415 otázek, kterým se dostalo 272 141 odpovědí a 410 143 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist