brambory v troubě

Otázku položila: Anonymní uživatelka #43052 30.1.2012 13:13

potřebuji poradit ohledně vaření.. ráda bych udělala brambory nějak jinak- ne klasickou kaši, nebo uvařený brambory, napadly mě brambory v troubě- děláte brambory v troubě- jak? jaké koření tam dáváte? mám je upéct se slupkou nebo bez? děkuji:-)

tééééda :-) díky moc za typy, určitě všechny vyzkouším. nečekala jsem tolik reakcí, díky moc, kuchařky !

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Verousek8930.1.2012 13:28

    Já dělám brambory v troubě tak, že uvařím brambory ve slupce do poloměkka, oloupu, pak nakrájím na plátky, naskládám do pekáče, pokapu trochu olejem, osolím, přidám rozmarýn a zapeču zhruba na 200°C dozlatova. Občas také dělám brambory jen tak jednoduše, že je uvařím ve slupce, nakrájím na měsíčky i se slupkou, pokapu olivovým olejem a zase zapeču dozlatova, poté osolím.

  • Já dělám bez slupky. Nakrájím je na kousky nebo na kolečka, posolím, pokmínuju a dám je na plech na pečící papír a pokladu plátky másla, jen lehce. No a dám to péct. Nic složitého a je to mňamka :-)

  • Minci30.1.2012 13:29

    Já jsem nedávno dělala bramborové špízy a byly úplně mňamózní. A z toho nejmňamóznějšího na nich mě napadlo tohle:
    Omýt brambory se slupkou a v půlce je cca do půlky nakrojit. Uvařit do poloměkka (nesmí se rozpadat!). Do nakrojených brambor poskládat plátečky anglické slaniny a dát na plech podložené pečicím papírem. Mezi brambory naskládat rajčata - menší nebo cherry rajčátka. To celé lehce pokapat olivovým olejem, decentně osolit a o pepřit a dát na cca 15-25min. zapéct do trouby.
    Je to celkem rychlé a mňamózní ;-)

  • my je děláme tak, že oloupané brambory nakrájené na kousky omyju, osuším, dám naplech, osolím, okmínuju, dám namačkaný česnek a zakapu trochou oleje. peču do zlatova :-)
    nám takto chutnají.

  • Minci30.1.2012 13:31

    ...ještě k těm bramborám se slaninou a rajčaty - moc dobré je,když je namáčíte při konzumaci v kajdě,kterou namícháte ze zakysané smetany, nastrouhaného stroužku česneku, hořčice, soli a pepře.
    Dobrou a vášnivou chuť ;-)

  • Já je peču většinou spíš ve slupce, napůl uvařené ale někdy i bez ní. Nakrájím na měsíčky, dávám na ně sůl, papriku a olivový olej nebo máslo, někdy rozmarýn. Kmín nedávám, protože ho nesnáším :D

  • ja nakrájím na mesícky a posypu korenim na americke brambory. .-) trosku plecha namazni olejem nebo je dej na pečící papír...vyborný!!

    a nebo jen osolim a okminuju:-p

  • Ještě jsou výborné brambory: uvařit do poloměkka bez slupky, pak nakrájet na plátky, a mezi to udělat takovou směs - kysaná smetana s nastrouhaným sýrem a salámem.To se pak zapeče v troubě. To je taky dobrota, zrovna včera jsem to do sebe večer naházela, až bych se měla stydět :-)

  • Brambory peču často, bez slupky nakrájím na kostky nebo jak chceš, osolím okmínuju poliju trochu olejem a peču dokud nezměknou, sem tam je promíchnu aby se moc nepřilepili. K večiři k nim dávám hodně česneku a hrnek ledového mlíka (s manželem to zbožňujeme) Ale poslední dobou jsem začala brambory dělat na pánvičce a jsou vynikající a i velmi rychlé. Opět bez slupky, nakrájíš osolíš dáš olej, trochu opražíš aby se jakoby zatahly, podliješ vodou, ale jen tak necelé půl deci, prostě nesmí plavat jen aby se zapařily a zakryješ pokličkou, necháš naslabo do měka a tím že je před tím opražíš, jsou jak pečené.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 512 otázek, kterým se dostalo 272 523 odpovědí a 410 415 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist