domácí baylies
Ahoj holky,nemá někdo z vás jednoduchý domácí recept na baylies?Děkuji
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
30.10.2013 13:41
1 Salko
1 mandlový pudink
1 vanilkový cukr
rum
mandlové aroma
Konzervu se Salkem dáme vařit pomalu na hodinu do vody. Poté uvaříme mandlový pudink s vanilkovým cukrem. Stejně teplé přísady dáme mixovat a dle chuti přidáme rum (cca 1/4l) a mandlové aroma (stačí pár kapek).
Dobrou chuť -
30.10.2013 14:01
já používám podobný recept:
2 plechovky karamelového Salka (případně je možné nahradit Salkem nekaramelizovaným a v tom případně vařit alespoň hodinu - lépe dvě - ve vodě)
1/2 litru mléka
1 mandlový pudink
1/2 litru rumu
mandlové aroma
Z půl litru mléka uvařím mandlový pudink, který nesladím. Nechám trochu vychladit. Do pudinku přidám Salko, rum a aroma a mixuji tyčovým mixérem ve větší vyšší nádobě dohladka. Z této dávky je cca 1,5 litru dobrého pití (hustota asi jako vaječňák). V chladu vydrží i několik týnů, nejlepší je tak po 3 týdnech uležení.