doslazování kyselých příkrmů
Ahoj holky, tak jsem zase tady vás trochu vprudit se svým trapným dotazem, ale opravdu vůbec nevím jak na to. Mám 8 měsíčního syna a k svačině se mu odpoledne snažím dávat přesnídávku - jablka povařená a rozmixovaná s povařenou zmraženou meruňkou, broskví, malinami, rybízem, ...prostě vším co dala naše zahrada. Teď k věci. Je to kyselé a malý to odmítá. Pokud to osladím medem nebo hroznovým cukrem tak to zbaští a ještě chce přidat. Váží 10kg, tak si říkám jestli dělám dobře že přislazuju, aby nepřibral. Taky nevím jestli tak malýmu dítěti vůbec můžu ten hroznový cukr dát.Navíc teď doktorka nařídila zavést Jogurt bílý. No, ten mi jí jenom doslazený. Tak se ptám: "Jak dostanete do svého dítěte nepřislazený příkrm?"
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
8.10.2013 11:23
já přislazuju podle chuti a sladím obyč cukrem. med se nedoporučuje kvůli alergiím a pokud ho nemáš domácí od včelaře tak bych mu ho nedávala
-
8.10.2013 16:22
pokud ej to takto kyselé tak bych dosladila taky (a dělám to tak). doslazuju bud hroznovým nebo ovocným cukrem (ale ten ovocnej - fruktoza mi ve zdravé výživě paní řekla, že bacha na něj - je to energie a dítě po něm bude aktivnější).
a zní to paradoxně, ale místo medu bych fakt dala trošku klasického cukru.