hry do auta pro dospělé

Otázku položila: Bývalá uživatelka #22796 6.8.2015 21:54

Ahoj holky,
čeká mě ted dlouhá cesta a mám vymyslet nějaké hry na zabavení. Budou tam jenom dospělí a nechci žádný slovní fotbal atd. Ale nic mě bohužel nenapadá. Nemáte nějaký nápad?
Díky moc :)

  • 02.09.2015 17:47:22 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • My občas hrajeme s kamarádama na výletech hru Kontakt. Pravidla jsou trochu náročné na vysvětlení, ale jinak je to super hra, která nás pořád baví. Minimálně musí být 3 hráči, ale může jich být i víc. Hraje pár nebo skupina (spoluhráči) proti jednomu (protihráč). Protihráč si vymyslí slovo - třeba "počítač." Ostatním řekne, že jeho slovo začíná na písmeno P. Spoluhráči se teď snaží vymyslet nějaké slovo od písmene P a popsat je ostatním spoluhráčům tak, aby oni uhodli o jaké slovo se jedná, ale tak, aby to neuhádl protihráč (ten, který vymyslel slovo počítač). Jeden ze spoluhráčů například vymyslí slovo "pas" a snaží se ho popsat. Řekne ostatním např. "cestování mimo EU". Pokud někdo ze spoluhráčů tuší, co je to za slovo, řekne "kontakt". Nyní se počítá do desíti a protihráč má šanci na dané slovo přijít. Pokud ho uhádne dřív, než skončí odpočítávání, spoluhráči musí vymýšlet další slova. Pokud protihráč slovo neuhádne a na konci odpočítávání řeknou oba spoluhráči nastejno slovo, které si mysleli, tedy "pas" získávají bod a protihráč musí odhalit další písmenko ze svého slova. Pokud si myslel "počítač", tak odkalí písmenko O a protihráči nyní musí vymýšlet a popisovat slova na PO. Někdo teda vymyslí třeba slovo "posila" a snaží se ho spoluhráčům zase popsat. Hra končí, když se spoluhráčům podaří odkrýt celé slovo protihráče. Někdo jiný se zase stává protihráčem. Je docela zábavné i náročné popsat nějaké slovo tak, aby to slovo došlo jen někomu ze skupiny a někomu ne. Pravidla zní možná trochu komplikovaně, ale snad to z toho popisu jde pochopit. ;-)

    Potom ještě hrajeme "slovní fotbal pro intelektuály :-)". Hraje se to tak, že se slova neříkají nahlas, ale jenom se popisují. Někdo si třeba myslí slovo "atlas" a popíše ho ostatním, tak aby to šlo uhádnout, ale aby to zase nebylo úplně lehké. Například teda řekne "soubor map". Další v pořadí slovo neřekne nahlas, ale pochopí, že dotyčný myslí"atlas" a vymýšlí další slovo, které teď začíná ns S a slovo opět popíše ostatním, třeba si vymyslí "slon" a popíše ho "velké bíložravé zvíře žijící převážně v Africe a Indii". Další hráč pochopí, že jde o slona a popisuje nějaké další slovo na N. Všichni musí být pořád ve střehu, co ostatní popisují za slova, aby mu to dávalo smysl. Kdo se ztratí a slovo buď nepochopí nebo začne popisovat slovo na jiné písmenko, něž měl, vypadává.

    Další hra, kterou hrajeme je variace na "země, město, řeka atd.". Když není k dispozici papír určí se třeba jen 3 kategorie - jakékoliv (zvíře, povolání, nábytek, oblečení, sport, dopravní prostředek atd.). Tři kategorii si většinou všichni zapamatují, i když si je nenapíšou. Říká se normálně v duchu abeceda, někdo stopuje. Na písmenko, které vyšlo se vymýšlejí slova spadající do 3 vybraných kategorií. Když má někdo slova ke všem třem kategoriím, řekne "stop" a pokud má všechny tři slova správně, dostává bod a hraje se dál s dalším písmenkem.

    Poslední hra, která mě napadá je, že někdo ve skupině dává 3 slova jako indicie k jednomu slovu, které ostatní musí uhodnout. Někdo si třeba myslí "koruna" a dá 3 indicie "mince" "strom" "král". Ostatní na základě indícií hádají, jaké slovo si dotyčný myslí. Když to někdo uhodne, dostává bod a vymýšlí si vlastní slovo a k němu indicie, které dává ostatním.

    Snad aspoň něco z toho bude pro vás použitelný :-)

  • My hrajem hadani osobnosti, a nebo kup cerne historky, fajn hra ;-)

  • Nám řidič připravil pro každého seznam - např. jeřáb, kfc, srnka, voda atd. Muselo se to cestou objevit (jakmile to jeden zahlásil, tak ostatní si to škrtli). Byla u toho sranda :-D .....a vyhrál ten, kdo toho viděl nejvíc.

  • Ahoj, my tedy s manželem žádné hrátky v autě nemáme, ale pořídili jsme si k nám do auta takovou malou konzoli pro děti, takže když jedeme někam na výlet, pokaždé jim to zapneme a děti si mohou hrát a nenudí se po cestě :-) Spoustu her vybíráme ze stránek https://www.freetoplay.cz

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 411 otázek, kterým se dostalo 272 132 odpovědí a 410 140 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist