indukční deska

Otázku položila: Bývalá uživatelka #20179 5.12.2011 20:52

Máte doma někdo indukční desku?? Uvažuju o koupi,ale vůbec nemam páru co by mela splnovat a zda je to opravdu tak dobré?? Já jsem zvyklá na plyn,ale budem se stěhovat a tak přemýšlím co tam dát. Nějaké pro a proti???? A jake funkce jsou dobré??

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Verousek895.12.2011 21:18

    Já používala indukční desku, ale ne tu klasickou velkou, ale já měla tu přenosnou na jednu plotýnku. Teď mám sklokeramickou a předtím jsme měli plyn. Velká výhoda indukce je rozhodně v rychlosti vaření a v rychlé reakci, když chceš zvýšit nebo snížit teplotu, reaguje takřka okamžitě a výhoda je i v bezpečnosti, principem je, že se zahřívá pouze dno nádoby a proto při vaření nehrozí popálení. A samozřejmě nemohu opomenout nižší spotřebuje elektrické energie. Nevýhodou je to, že na to potřebuješ speciální nádobí. Zjistíš to tak, že v obchodě je to napsáno samozřejmě na obalu, jestli je použitelné pro indukci, ale nádobí, které máš doma a nemáš to nikde napsané, tak stačí vzít magnet a na tom dně nádoby, na kterém si ti uchytí, to je pro indukci použitelné. Protože potřebuješ nádobí, jejichž dno bude obsahovat železo. Mně se s tím pracovalo super, já bych do ní šla rozhodně z důvodu bezpečnosti a úspory energie, ale jde o to si na to zvyknout :)

  • máme indukční disku a jsem naprosto spokojená, vypadá dobře, je rychlá, perfektní, neměnila bych.

  • ahoj, taky máme indukci, je na tom podobné vaření jako na plynu.. hlavní plusy jsou okamžitá regulace teploty a rychlost ohřevu

  • pozor, ne vsechny hrnce jsou na to vhodne , napr. ted nove keramicke od tescomy se nesmi na ni pouzivat, takze i to zvazit .

  • zatím jsem na indukci slyšela jen samou chválu, až na to nádobí, jenže na sklokeram a indukci musí být udělaný extra jistič a něco s elektrikou, takže to je nutné předělat.

    JENŽE DÁMY POZOR!!! :) Známý řiká, že když chce uvařit pořádnej dobrej guláš, tak ho nevaří v kuchyni na indukci, ale ve sklepě na starých plynáčích, protože z toho prý úplně jinak chutná... na druhou stranu když se nad tím zamyslím, tak i největší šef kuchaři vaří na plynu. Sice to není tak spořivé a teplo utíká, ale možná na tom plynu přece jen něco bude ;)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 468 otázek, kterým se dostalo 272 363 odpovědí a 410 242 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist