jak skladovat domácí příkrmy?
Ahoj holky chtěla jsem se zeptat když vaříte nebo jste vařily domácí příkrmy...vařily jste každý den porci nebo na dva dny? Známá mi říkaka, že si to navaří dá do mrazáku a pak to jen vytahuje. Jenže já to tak zkusila a po rozmrazení se mi to moc nezdálo, tak jsem mu to raději nedávala! Prosím poraďte
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
28.9.2015 21:54
Dokud toho synáček snědl málo, tak jsem vařila každý den, byla to chvilka uvařit kousek zeleniny a maso, později k tomu přidat trochu nějaké přílohy. Když začal jíst větší porce, tak jsem vařila na dva dny. Vím, že to spoustu lidí dává zamrazit, ale taky se mi to moc nezdá. I sobě nerada dávám "vařené jídlo z mrazáku", natož dítěti.
-
28.9.2015 21:51
určitě lze vařit na dva dny, pak stačí to nechat v lednici. pokud vařím na delší dobu, dávám do mrazáku, tam se tomu nic nestane. je vhodné si psát na skleničky třeba datum, aby tam ty příkrmy nebyly moc dlouho. jinak jsem i zavařovala, ale pokud bych měla větší mrazák, preferovala bych to zamražení
-
29.9.2015 16:29
po rozmrazení to sice vypadá dost divně-zvlášť hodně škrobovité věci-třeba brambory nebo rýže (je pravda, že jsem se příkrmy z těchto surovin, zvlášť z rýže spíš nezamrazovala), ale když se to ohřeje (nemáme mikrovlnku, takže normálně na plameni), tak to vypadalo zase normálně, takže já často mrazila, i proto, abych příkrmy mohla střídat.