jak správně použít želé na buchty?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #81141 10.7.2014 18:14

Ahoj holky. Potřebuju radu ohledně použíti/aplikace želé/aspiku na jakýkoliv typ buchty korpusu nebo prostě někam. Párkrát jsem takto zkusila dezert ozdobit i ruznymi druhy želé a musela sem vzdy celý výrobek vyhodit. Vždy jsem postupovala dle návodu ale bylo to k ničemu. Proste se to vpilo do korpusu (.....) a byl z toho akorat tak "hnus" :-D .
Nevím v cem dělám chybu??..

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • JanaRad10.7.2014 20:22

    Měla jsem kdysi stejný problém, ale řešení je fakt snadné - začala jsem moučník dělat naopak!!! Tedy upeču si v dortové formě piškot, vytáhnu, formu si vyložím potravinářskou folií a na folii naleju trochu želatiny, nechám v lednici zatuhnout, pak naskládám ovoce, opatrně doleju zbylé želé a nechám zase chladit, když je to ztuhlé, položím na to piškotový korpus a přitlačím, opět chladím v lednici a pak jen rozevřu formu a opatrně překlopím na talíř - povede se vždy!!! Jako želatinu používám nejraději ochucenou galaretku, je to mňamka ;-)

  • Marlena10.7.2014 18:41

    Myslím, že to želé máš moc teplý až horký. Ono by mělo už chládnout, když se to tam leje.

  • mám osvědčené Cukrárenské želé. je dobré, husté, a na rozdíl od většiny ostatních je vyrovbeno z agaru (možská řasa) a ne živočišného původu. také se želé nesmí vařit, ale vlastně jen v teplém-shorkém rozpustit. za občasného míchání nechat trošinku zchládnotu a polévat.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 515 otázek, kterým se dostalo 272 526 odpovědí a 410 418 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist