jak uchovávat koláče a buchty
Ahoj holky, ráda bych se zeptala, jak uchováváte buchtu nebo koláč, když upečete. peču hodně, dávam tam ovoce a nikdy nevím, jak dlouho to vydrží a kam s tím. Někdy dávám koláč radši do ledničky, ale možná je to zbytečné. kde ho skladujete vy a jak dlouho je možné ho jíst? děkuju
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
9.7.2013 18:48
S krémem, tvarohem, atd skladuju v ledničce - tak do 3 dnů vždy sníme, sušší - ala perník a spol, skladuji v troubě
-
9.7.2013 13:23
záleží na druhu - normální buchty a koláče (nahoře povidlí a posypka) dávám volně do spíže, s ovocem obvykle taky na první den volně, později do sáčku a snažíme se sníst tak do 3 dnů. pokud je teplo (tak jak tedka) tak s ovocem raději i do lednice, protože se rychleji kazí. ale záleží i na druhu ovoce - merunky za 2-3 dny už začly chytat, rybíz vydržel třeba i o den déle.
-
9.7.2013 13:44
No suchou buchtu typu bábovka skladuju normálně na stole, ale jakmile je tam něco ovoce, krém a pod. tak dávám do lednice. Jinak taky někdy udělám do zásoby nějaký perník, bábovku a to dávám na mražák a pak si manžel jen vytáhne do práce a je to dobré.
-
9.7.2013 14:48
jjj taky s krémém dávám do lednice jinak pod utěrkou, nebo na talíři pod poklopem do mikrovlnky, ale moje zkušenost je ta, že v ledničce vydrží nejdéle.