jak vařit příkrmy?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #40285 23.7.2013 9:00

Holky jak vaříte dětem příkrmy na oběd-zeleninu a maso? Synovi chutnají masozeleninové příkrmy ve sklince, ale když uvařím mrkev a bramboru doma, tak ani ránu...Nechci kupovat pořád skleničky, ráda bych mu to vařila, ale nevím kde dělám chybu...
Kamarádka mi poradila, ať to trochu osolím, ale nevím jak ji můžu brát vážne, protože ona svému půlročnímu dítěti dá klidně pizzu a jídlo co sama jí a to já teda nechci. Poraďte prosím, jak to uvařit.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • S tímhle zkušenosti ještě nemám, ale sůl rozhodně nee.

    http://www.maminkam.cz/proc-se-prikrmy-nemaji-solit

  • Martasek8923.7.2013 9:59

    Já prostě dala zeleninu, nebo zeleninu s masem, povařila, klidně více, pomixovala a bylo. Skleničku nikdy předtím neměla, takže se to naučila jíst hned.

  • Agnes.S23.7.2013 10:15

    zkus kombinaci jiné zeleniny, můj malý miloval brokolici, špenát, dýni, ujížděl na kukuřici, mrkev mu nechutná ani teď a sní ji jen kousek v polívce. Ve skleničce ji do sebe ještě občas nasoukal, ale tím stylem, že jsem mu ji míchala s ovocem (meruňkou či jablíčkem). Nesnažila bych se mu udělat kombinaci na kterou je zvyklý ze skleničky, ale úplně jinou, aby si na ni zvyknul od začátku.

  • petulinkaa1323.7.2013 10:23

    byla chyba to,ze si zacala sklenickama,ted to chce holt trpelivost,aby si prcek zvyknul na domaci a ne na ty ,,....." kazdopadne sul neeeee,to jsou rady,to bych vzdycky strilela >:-[

  • tak já vařím zeleninku co dům dá a zároven s ní masíčko. každé chytí chut od toho ostatního. dohromady sem rozmixovala, nebo tedka později jen masíčko nakrájím a zeleninku pomačkám.
    malej má 10 měsíců a stále nesolím (i když sem slyšela taky názory, že špetku soli dát mám).
    pokud sem chtěla udělat třeba jen jeden druh zeleninky, udělala sem ho doměkka, pomačkala/rozmixovala na kašičiku řidší konzistence a přidala 1-2 odměrky UM a má to jako omáčku. některé druhy zeleniny mají příjemnou chut samy o sobě, jiné podpoří chut té co skoro žádnou nemá.
    eventuelně masíčko třeba hovězí (co by se vařilo dlouho) nakrájím na malinké kousky/pomelu a na trošince oleje zlehka orestuju, aby se zatáhlo a pak přidám vodu a zeleninku. takhle je i hovězí masíčko brzy měkké. podle prcka bud rozmixuju, nebo většímu dávám tak jak masíčko je a jen kousky zeleniny rozmačkám.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 515 otázek, kterým se dostalo 272 527 odpovědí a 410 418 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist