jak začít s učením na nočník?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #138040 13.4.2014 9:13

Ahoj holky, mohla bych se zeptat, jak mám začít s učením na nočník? (kromě toho, že prvně koupím nočník :-D ) Poradíte, jak jste to dělaly vy?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • no, u nás nočník nezabodoval :D sice ze začátku to vypadalo nadějně, ale pak jako když utne. a to dostal krásný mdorý nočník s vyšším předkem pro kluka.
    nakonec posazujeme na záchod na dětské prkýnko.
    a jak začít? postupně zvykat - posazovat např. v pravidelných intervalech, nebo začít vždy po spánku dát na nočník. ale pokud nebdue chtít sedět, netrápila bych - jsou děti neposedné a pokud se k tomu nutí, tak se jimt o víc zprotiví.
    a hlavně - dítě už musí samostatně sedět ;-) vhodné je také doprovodit to nějakým slůvkem co naznačuje tu potřebu - lululu, aaaa, ccccccsss, apod. a za výkon pochválit - ukázat a dojít společně např. spláchnout. pokud se nepovede, nedělat z toho vědu :-)
    tak přeji, at se daří ;-)

  • Já zatím zkušenost nemám, ale kamarádka má moc šikovnou holčičku. Jak začala sedět, dávala ji vždy ráno po probuzení a odpoledne po procházce na nočník. A jak se náhodou něco povedlo, začala tančit a strašně chválit. Malá se smála a teď ji baví tam čůrat. Umí to asi od 10 měsíců, jen si sama ještě neřekne, je jí rok.

  • U nás na to právě pracujeme. Malá má 14 měsíců. Začali jsme takto: koupili jsme nočník a nechali ho v pokoji mezi hračkami. Posadili jsme na to medvěda a chválili ho, že tam sedí. Pak jsme vysadili Koblihu. Ona je kliďas, takže se nezvedala. Vysazovala jsem důsledně a pravidelně a zhruba v době, kdy jsem věděla, že běžně kaká. Hnedka asi napodruhé udělala bobek, ta
    kže velká sláva, až přehnaná pochvala. Následuje oslavné vylití do záchodu. Teď je to tak, že malá ví, co se tam dělá. Vykadí se i vyčurá, ale dopředu si neřekne. Ptáme se jestli chce na nočník a ona ne a pak se vyčurá za dvě minuty. Občas ji necháváme v kalhůtkách, když se počůrá, tak ji to příjemné není. Že to na podlahu nepatří tuší. Čekáme až nám dojdou trenovačky a doufáme, že se co nevidět naučí hlásit dřív. Jsme připraveni, že to začne bojkotovat. I to se stává. Jsme trpěliví, ale důslední. Nehubujeme ji za neúspěch. Začali jsme v jejich 12. měsících

  • Martasek8913.4.2014 13:42

    U nás moc nočník nezabodoval. Malá na něm křičela, nelíbilo se jí tam. A když občas seděla třeba minutu - četly jsme knížku a tak, vstala a vyčůrala se pak třeba na koberec. Tak jsme prostě postupně zkoušeli, koupili jsme i sedátko na záchod, tam nejdřív taky nechtěla, pak občas jo a vyčůrala se opravdu jen výjimečně. Pomohlo až ve 2 letech - malá je v červnu, takže ideál přes léto. Byla pár dní u babičky a najednou začala čůrat venku na nočník. Prostě si došla a čůrala. Doma pak občas taky. Nakonec i na záchodě, pak si začala říkat, takže jsme postupně byli bez plíny přes den :) Látkovali jsme převážně, takže možná i to mokro jí pomohlo, že si třeba řekla sama :) Takže si chodí sama, nebo řekne, že chce jít na záchod a tak jdeme :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 411 otázek, kterým se dostalo 272 132 odpovědí a 410 140 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist