jaké menu na party o silvestra

Otázku položila: Anonymní uživatelka #83418 28.12.2012 10:56

Ahoj holky, na silvestra bych chtěla udělat občerstvení. Ale ne klasicky chlebýčky a jednohubky... Neznáte některá něco jiného, netradičního? Co se bude líbit a chutnat?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Andrea06028928.12.2012 11:04

    Vyzkoušej šneky z listového těsta . Bo jednohubku či chlebíček oživ kuličkou hr.vína . Nebo slaný štrůdl .
    Nebo udělej ježka : Jednohubkový ježek
    Na špejle napíchejte ingredience na jednohubky tak, jak je máte rádi. Fantazii se meze nekladou. Sýry, salámy, šunky, zelenina, olivy… Špejle pak postupně zapíchejte do bochníku chleba. Tato dobrota bude zároveň originální dekorací .
    Pak můžeš upéct domácí slané tyčinky ..
    Je toho spoustu , je to chce inspiraci . :)

  • Tak já ráda dělám caprese jednohubky: na párátko napíchnout cherry rajčátko, baby mozzarellu a olivu a trošku to pokapat olivovým olejem s kousky čerstvé bazalky.
    Nebo bruschetty: v troubě opéct starší na plátky nakrájenou bagetu či veku, aby byla na povrchu křupavá a natřít to směsí z rajčat (bez dužiny), čerstvé bazalky a olivového oleje (úplně nakonec trošku osolit).
    Teď se chystám udělat na chuťovky pomazánku z lososa podle receptu z pořadu Když vaří táta (strýček Google ochotně vyhledá).
    Nebo třeba lilkové kuličky: 400 gr. lilku - osolit a nechat vypotit, pak opláchnout studenou vodou, osušit a nakrájet na malé kostičky, promíchat na plechu se 2 lžičkami olivového oleje a dát péct na 30 min. při 180 ° C. Po vychladnutí smícháme s 0,5 kg mletého masa, 2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky, 1 lžíce nasekaných mátových listů, 2 stroužky česneku (prolisujeme), 1 lžíce citronové kůry a 200 gr. sýru feta. Propracujeme, osolíme a opepříme a vytvarujeme kuličky (z tohoto množství by jich mělo být cca 36). Na plechu s pečícím papírem pečeme lehce pokapané olivovým olejem asi 10 minut.
    Já ráda dělám věci, které nedělá každý (jako například šneci a záviny z listového těsta a klasické chlebíčky apod.). Přiznám se, že mi dělá radost, když návštěva valí oči, že to ještě u nikoho jiného neměli. Jsou to mňamky, které zasytí, ale člověk se vyhne nepříjemnému pocitu "cihly v břiše" a většinou jsou to recepty ze středomořské kuchyně - tam se dá najít hodně chutné inspirace :-)

  • já jednou dělala minikarbanátíčky a jen se po nich zaprášilo...... ale stojíš u plotny a smažíš a smažíš jako pako:-D

  • Na hlad chilli con carne - máš toho kýbl připravený za 30 minut, chutná snad všem, teplé i studené, s chlebem nebo bez, každý nechť si sám nabere. A na zobání to, co psaly holky přede mnou - slané šneky a štrůdly, caprese jednohubky, bruschetty, lilky....

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 411 otázek, kterým se dostalo 272 133 odpovědí a 410 140 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist