je lepší fondán nebo marcipán?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #35712 24.10.2014 9:07

Chtěla bych k synovo 2 narozeninám udělat dort. Ten k prvním se nepovedl a celkově oslava stála za prd, tak mu to chci vynahradit. Nápad na korpus mám a potáhnu ho fondánem dr. Edker. Ale na něj bych chtěla vymodelovat draka na stojato a nevím, jestli bude lepší marcipán, nebo taky fondán. Aby vydržel stát a ,,neroztekl" se :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Já myslím, že se nerozteče ani jedno :) Podle mě má marcipán jinou chuť, asi lepší, takovou "pravou", ale mně se na fondánu líbí, že se s ním dá dobře pracovat, dobře se modeluje a ještě je čistě bílý, takže se i dobře barví :)

  • Já raději teda marcipán, hlavně kvůli chuti, fondán mi moc nechutná, taková nijaká hmota, jen takové strašně sladké nic. Ale pokud chceš někde použít čistě bílou tak fondán ano, marcipán nikdy čistě bílý neuděláš to je ta nevýhoda, ale pokud ho budeš barvit tak je to dobrý

  • Souhlasím s děvčaty, my v rodině milujeme marcipán, sestřenice na svatbu zvolila fondán, že se s ním lépe pracuje, ale pak se začal tak divně roztékat, ani chuť nic moc ;) takže za mě už fondán nikdy...

  • tak já pokud nevyrábím svoji potahovku, kupuju na potah marcipán od Oetkera, a figurky vyrábím bud z mojí potahovky-falešného marcipánu, nebo třeba Smertflexu. ale fondán na figurky moc nemusím - je to na nás taky příliš sladké a nevím, zda není příliš "měkký" a netuhne moc dlouho - tím pádem by byl risk, aby se to vymodelované "nezbortilo" než to zaschne.
    co se týče bílé barvy - marcipán (pravý) se dá koupit i bělený, takže ani toto není překážkou ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 515 otázek, kterým se dostalo 272 526 odpovědí a 410 418 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist