je lepší fondán nebo marcipán?
Chtěla bych k synovo 2 narozeninám udělat dort. Ten k prvním se nepovedl a celkově oslava stála za prd, tak mu to chci vynahradit. Nápad na korpus mám a potáhnu ho fondánem dr. Edker. Ale na něj bych chtěla vymodelovat draka na stojato a nevím, jestli bude lepší marcipán, nebo taky fondán. Aby vydržel stát a ,,neroztekl" se
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
24.10.2014 19:57
tak já pokud nevyrábím svoji potahovku, kupuju na potah marcipán od Oetkera, a figurky vyrábím bud z mojí potahovky-falešného marcipánu, nebo třeba Smertflexu. ale fondán na figurky moc nemusím - je to na nás taky příliš sladké a nevím, zda není příliš "měkký" a netuhne moc dlouho - tím pádem by byl risk, aby se to vymodelované "nezbortilo" než to zaschne.
co se týče bílé barvy - marcipán (pravý) se dá koupit i bělený, takže ani toto není překážkou