lívance
Děvčata,potřebuji rychlý a chutny recept na nejaky dobry lívance,aby nebyli tak suchy
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
11.8.2011 12:55
Lívance ( z kynutého těsta) nebo palačinky (s prdopečem)? Není to o tom jestli jsou suché nebo ne. Když je smažím na teflonu, tak je tolik nepodmáznu sádlem/olejem. Pak jsou sušší. Když na klasické pánvičce, tak musím dát oleje víc. Pak jsou takový správně umaštěný ) Na usmažené dávám marmeládu a tvaroh, popřípadě šlehačku. Jdou i různý kombinace - míslto marmelády nutela. Taky výborný )
-
11.8.2011 13:42
Ja delam livance takhle: 3 vejce, 200g hladke mouky, 2 lzicky prasku do peciva, 200ml mleka, sul - v jedne mise vyslehas snih z bilku se spetkou soli, v druhe mise smichas zloutky, mouku, mleko a kyprici prasek. Pak do tehle smesi vmichas snih, opatrne, at to zustane nadejchany. no a pak rozehrejes panev, trochu nalijes a peces. Jsou vyborny, ja je podavam s javorovym sirupe, ale da se an ne dat i marmelada, cokolada, cokoli...