máte někdo recept na jednoduchý nedělní oběd?
Ahoj holky, nemáte některá nějaký dobrý recept na jednoduchý nedělní oběd? Chci přítelovi uvařit něco nového . Nejlépe z masa a jelikož vařím na koleji, tak něco jednoduchého (nic pečeného v troubě). Předem děkuji
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
10.1.2014 11:30
Tak ja mám zrovna chuť na vepřovou panenku delam ji občas jako sváteční oběd či večeři a nebo když na ni mame chuť. Narezu ji špalíčky (porce) a nalozim do trochu oleje se 7 druhy pepru nejlepší je to přes noc ale staci i dvě hodiny. Potom ji ze všech stran osmazim na pánvi zaleju trochou vývaru (ja z kostky) priklopim pokličkou a vypnu sporák nechám to těch 10 minut dojít (záleží jak je objemna) podavam s fazolovymi lusky s ang.slaninou a k tomu bud stouchany brambory nebo jen opeceny toust
-
10.1.2014 13:50
Chilli con carne. Příprava trvá 20 - 30 minut, vaří se vše v jednom hrnci, dá se to jist teplé i studené.
-
10.1.2014 14:41
přidávám se k panence, dnes sem ji dělala na oběd a všichni se olizovali,měla jsem ě kousky panenky, nakrájela na 1cm plátky,opepřila a posypala bazalkou ale nemusí být koření,pak jsem nakrájela kousek špeku a na půl kolečka cibuli.Špek s cibuli jsem osmahla do zhnědnutí a přidala panenku,kterou jsem ještě osolila a obalila v hladké mouce a dala na špek a cibuli podlila jsem to asi 2 dcl vody a nechala 20 minut dusit, k tomu vařené brambory,byla to mnamka
-
10.1.2014 14:55
Řízek?
Tys mi, holka, připomněla, jak jsem kdysi z času na čas pekla o víkendu na koleji kuře, špízy, franc. brambory a slintalo celé patro. To byly časy! Ty bojové podmínky bych ale za svou nynější kuchyň nevyměnila.
Nicméně ten řízek si dovedu představit i na koleji v těch bojových podmínkách bez trouby, pokud by ses jooo chtěla blýsknout. Jinak jsme často vařili rizoto - parboiled rýže z pytlíku uvařit, k tomu mrazená zelenina (hrášek, mrkev, kukuřice, kapie) udusit v hrnci pod pokličkou, posolit, přidat máslo. Na pánvičce osmahnout kuř. prsa na nudličky, pórek na kolečka, osolit, trochu mleté červ. papriky, případně bylinky (bazalka, oregáno). Vše smíchat, na talíři navrch posypat strouhaným sýrem. Pokud nevadí houby, možno přidat i nakrájené udušené žampiony.
Nebo pokud nemáte příliš přiškrcený studentský rozpočet a máte rádi ryby, šla bych do pstruha, je to rychlovka. Ryby omýt, osolit, dovnitř nasypat trochu mletého kmínu, obalit v mouce, opéct na pánvičce na rozpuštěném másle nebo troše oleje,K tomu vařený brambor.