medovník
Ahoj holky, suroviny nakoupeny a velká chuť pustit se do medovníku. Na netu je spousta receptů, já ale potřebuju ozkoušenej a hlavně výbornej, aby chutnal jak ten kupovanej - návštěva o víkendu bude hodně kritická Pokud některá pečete, dejte mi tip. Díky
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
10.2.2012 8:54
ahoj, já dělám tento http://ekucharka.net/recept-na-medovnik je to recept i s videem. a medovník je nejlepší zaleželý čím déle, tím lépe
-
10.2.2012 8:54
Byl mi dán tento recept, tak třeba bude dobrý, sama jsem ho nedělala.
těsto: 1 hera
300g cukru
3 vejce
3 lžíce medu
1 lžička jedlé sody
400g hladké mouky
Rozpustíš Heru a mezitím si ušleháš vejce s cukrem a medem, potom přidáš heru a nakonec mouku se sodou. Potom si děláš placky na pečící papír, já to dělám tak, že si na papír položím mělký talíř dnem vzhůru a obkreslím kruh tužkou..abych měla šablonu a měla všechny kruhy stejné a neměla zbytky. Postupně upečeš 6 placek a zbytek těsta po upečení rozmixuješ na drobky, kterýma pak posypeš medovník.
krém: 1 máslo
1 salko
Ušleháš společně a mažeš na každou placku zvlášť...tohle je ta nejsladší varianta, lepší je to střídat na plackách s oslazenou kysanou smetanou. Já jsem třeba dneska dala jen zakysanou smetanu, protože jsem neměla doma salko a místo cukru jsem do něj přidala med a tím se to osladilo....a každou vrstvu krému jsem ještě posypala troškou nasekaných oříšků a trošku pokapala medem. -
10.2.2012 8:55
http://www.toprecepty.cz/recept/5687-zamilovany-medovnik/ já dělám tenhle a je fakt dobrej.jem nahrazui hladkou mouku žitnou a pak je jak kupovanej
-
10.2.2012 9:33
10dkg másla, 15dkg pískového cukru, 5lžic medu, 2lžíce mléka, 1vejce-rozpustím ve vodní lázni, odstavím z plotny a zamíchámjednu čajovou lžičku sody a 225dkg hladké mouky. Pak dám na vál ještě 225dkg hladké mouky, naliju směs a vypracuji těsto. Rozdělím na pět dílů a vyválím placky, je dobré je mí teplé. Vše jde velmi rychle a snadno, když si placku vyválíš rovnou na pečícím papíru, dáš i s ním na plech, peče se velmi rychle, jen do zlátnutí, takže vždycky jedu na dva papíry, jeden v troubě, druhý si nachystám. Pak nechám malinko schladnout, ale jen maličko, placky tvrdou, ale to má. Jak je mám tak, dám si na ne spodek od dortové formy a oříznu, zbytky si dám do misky vedle. Krém: někdo dává zkaramelizované Salko, ale na nás je to moc sladké, tak do 1/2 litru mléka dám 1,5 vanilkového puding. prášku, uvařím a když vychladne, přidám močkový cukr dle chuti-asi 150g, vanilkový cukr a jedno máslo a vyšlehám krém. Pak skládám placky-placku potřu mlékem, kdo má rád může rumem, natřu vrsttvičku krému a když mám složený celý medovník, potřu ho celý krémem ještě zvrchu a posypu rozdrcenými okrojky těsta smíchanými s mletými vlašskými ořechy, lepší je až druhý den naleželý, krásně celý změkne-musím ho dělat všem, kdo se u nás ukáže a dělám z něj i dorty, akorát ho pak navrch nesypu, ale potáhnu fondánem...a jiný dort k nám nesmí)))