mražení, skladování příkrmů

Otázku položila: Bývalá uživatelka #36699 11.3.2014 13:30

Prosím o radu a vaše zkušenosti. Když vařím doma příkrmy nejde mi nikdy uvařit takové množství, aby to malá snědla hned najednou. A zároveň si tím ušetřím čas na další dny :-) Většinou mi to zatím vyjde na 2-3 dny. Zatím jsem to dělala, že jsem uvařila. V ten den dostala jednu porci a zbytek jsem dala do 2 skleniček do ledničky a snědla během dalších dvou dnů. Tzn. uvařené se snědlo do cca 48 hodin jestli dobře počítám :-) Myslíte, že je to ok? A dál otázka...když mi zbylo něčeho ještě víc, tak jsem to hned zamrazila, ale nevím, jak to následně malé podat. Četla jsem, že zmražené se má pak před podáním zase projít varem. To se týká všeho? Myslím tím i zeleniny a ovoce? Chápala bych to ještě u masa. A pak nevím jak si s tím tedy poradit :-( A pomalu začneme dávat do příkrmů maso. Je lepší ho zamrazit syrové a pak postupně vařit a nebo uvařit víc a zmrazit už vařené? Ale jak ho potom zase nechat projít varem? Ach jo.....uvařím v podstatě všechno od svíčkové po pizzu, ale z příkrmů jsem pořád jelen :-(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mému synovi je skoro 10 mesicu... taky ještě dělám mosozeleninové příkrmy na oběd...maso(hlavně teda dávám kuřecí protože jiné moc nejíme) naporcuju ještě syrové na malé kousky cca tech 20g a dám jednotlivě do sáčků a zmrazím a když dělám zeleninu tak si maso vyndám, dám do horké vody a až začnu vařit tak to přidám k zelenině a vařím s tím...většinou dělám jídlo na dva dny...což dělám z 1 mrkve, teď dávám kousek bílé ředkve tak cca 2cm kolečko, kousek brokolice, a nasypu do toho tak dvě lžíce rýže a nechám vařit...většinou to dělám stejně skorát když mám jinou zeleninu tak ji vyměním, za květák, brambor, i rajče, které jsem potom oloupala, porek....ale co se týče zmraženého jídla taky nevím, jednou jsem to zkusila, mám v mrazáku kelímek s jednou porcí a polévku vývar s nudlema, ale radši mu udělám čerstvé, tohle mám opravdu na nejhorší časy...jsem totiz lempl na rozmrazování...nikdy to nedám v čas rozmrazit:) Ale když jsem to rozmrazila tak jse m to dala jen do mikrovlnky ohřát, malému se nic nestalo...

  • malej má 17 měsíců. vařím obvykle 2-3 porce na oběd. první má ten den,d ruhou na druhý den. třetí den bych mu už z důvodu změny chuti nedávala stejné, takže už to ten prvníd en zamrazím. rozmrazuju postupně - ráno vytáhnu, nechám na lince a pak vyklopím do kastrolku a ohřeju. zamražuju eventuelně i těstoviny nebo rýži, ale ne brambory. pozor na mražený uvařený květák - ten taky nic moc :-(

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 464 otázek, kterým se dostalo 272 343 odpovědí a 410 239 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist