papiňák
ahoj holky jak vařit v papiňáku? Tedy zavřít ho umím ale otevřít se bojím a hlavně nevím jestli odpustit nějak tu páru nebo co dělat než to otevřu?
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
15.3.2011 12:02
já mám takový co nemá tlačítku ale takovou klapku...já to ale nevypouštím, nechám to vařit o chvíli míň a pak už to nechám jen dojít zavřené a ta pára se sama vypaří...jinak v papináku dělám skoro všechno, brambory na salát, maso na gulá, omáčky, vývary hrách i čočku...nemusíš ji namáčet dopředu a je za okamrk mekoučká..
Jsou dvě věci na které nedám dopustit papinák a remoska -
15.3.2011 11:45
Jéééééééé tuhle "zbraň" nepoužívám taky se toho bojím ale jukni na netu no ale třeba tady najdeš co potřebuješ http://www.bionaire.cz/avair/navody/ida.pdf
-
15.3.2011 19:51
Ahoooj,
tak já mám ještě asi ten klasickej papíňák s točícím se čudlajsem se čtyřma dírkama DD. Bezva věcička. Nebýt papiňáku, tak doma nejíme. Dělám v tom úúúplně všechno.
Návod na odpčuchnutí: buď vypnu sporák trohu dřív a papiňák nechám stát. A pokud pak zatáhnu za čudlajse nahoru, tak z něj pára nevychází. Nebo pod ním vypnu sporák a pustím studenou vodu a hopnu ho pod ní (ale prý se to nedoporučuje - nevím, prostě to dělám, když spěchám a zatím jsme gulášový efekty na stěnách neměli). Nebo ho nechám chvilku odpočnout a pak tam pod čudlajse vrazim odvážně vidličku a čudlajse nadzvihnu a pára se upouští. Sice to mocinky syčí a páří se to, ale zase je to vcuku letu odpuštěno .