podlaha do dětského pokoje

Otázku položila: Anonymní uživatelka #130122 22.2.2014 13:21

Ahojte,
V celém domě máme na podlaze parkety (je to dům ještě z konce 19. stol.) a rozhodně je nechceme trhat. Dům jsme zdědili a po částečné renovaci je nádherný, vyloženě přestavovat ho rozhodně nechceme. Před několika lety jsem v nějakém časopise četla, že existují "koberce" nebo nějaké pokládky na podlahu vhodné do dětského pokoje, protože nepropouští tekutinu a například počuraný koberec se prostě setře, menší špína umyje. Vůbec ale netuším, jestli to nebyla hudba budoucnosti a jak takovou věc na netu hledat. Máte s tím někdo zkušenosti, případně jak to skutečně funguje, jestli je to dobrá věc a kde se po ní poohlížet nejlépe? Zatím jsem našla jen samé nerelevantní odkazy, možná hledám blbě, když zadávám "voděodolný koberec". Budeme rádi za každou radu, díky.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko22.2.2014 22:03

    A je to nutné? Máme parkety (lakované) v celém bytě (krom kuchyně, koupelny a WC samozřejmě), jinak v pokojích kusové koberce podložené filcem, aby neklouzaly a v chodbě běhoun (aby to neklouzalo dětem). V dětském pokoji je kusový koberec asi na půlce celkové plochy. "Nehody" s čůráním probíhaly u nás naštěstí jenom cca 2 týdny, a to u dítka pořád někdo byl, takže se to prostě rychle setřelo a nebyl problém. Pití mi starší dcera rozlévala z nekapajícího hrnku především na gauč, jinak je prostě zvyklá, že napít se chodí do kuchyně a netahá pití po celém bytě. Přijde mi jednodušší stanovit si jednoduchá pravidla, která se stanou samozřejmostí, takže k nějakým nehodám pak dochází spíš sporadicky než by to bylo na denním pořádku, a to se vždy dá rychle "ošetřit". U nás je z tohoto hlediska daleko větší problém s dospěláky v obýváku, když se koná nějaká rodinná sešlost...

  • Tak o něčem takovém jsem teda ještě neslyšela, ale taky mi to příjde jako zbytečnost. Pokud vyloženě ale chceš na podlahu něco místo parket, tak bych to řešila nějakým kusovým kobercem. Ty se dají dneska sehnat za docela rozumné peníze třeba z https://www.emako.cz/koberce/ takže když se zničí, tak to nebude taková škoda.

  • Také jsem rekonstruovala v bytě po mé babičce parkety. Kamarád mi pomohl s rozebráním celé podlahy, a pak se aplikovala podlahová stěrka, kterou jsem si objednala na internetových stránkách https://www.obnova.cz/podlahova-termoaktivni-sterka-aero-therm-floor/. Poté jsme parkety vrátili, obrousili a nalakovali. Podlaha je zase celá krásná, ale o voděodolném koberci jsem zatím neslyšela.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 411 otázek, kterým se dostalo 272 132 odpovědí a 410 140 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist