poradíte recepty s cuketou a kedlubny

Otázku položila: JanaRad 28.7.2014 19:57

Potřebuji radu - syn donesl od kamaráda 3 mega cukety, fakt obludy. Poraďte, co s tím udělat, aby to bylo dobré. Buchtu jsme nedávno dělali, ale nepovedla se...
Navíc jsem nedávno koupila jeden kedluben gigant a je taky fakt giga.
Hledala jsem recepty na netu, ale nic moc...dělat z obojího zelí, nebo to dát do polévky, pod maso.. Chtělo by to něco lepšího.
Poraďte vaše oblíbené a vyzkoušené recepty

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak já z velkých cuket dělám cukeťáky, tzn. stejný recept jako bramborák, jen z cuket, nebo 2:1 cuketa a brambory, s česnekem, majoránkou, mám je radši než klasické bramboráky. Máma zas z těch přerostlých dělá tátovi bezděk:
    http://recepty.vareni.cz/cuketa-bezdek/
    nebo vydlabe rozpůlenou cuketu, vyrobí jakoby lodičku a naplní mletým masem, ochuceným jak na boloňské špagety(s rajčatovou omáčkou atd). Pak to posype sýrem a zapeče hodinu v troubě.

  • cuketu děláváme smaženou, zmíněnou buchtu...
    kedlubnu děláváme dušenou (ne jako zelí, ale obdobně jakos e dělá mrkev - s bramborem a párkem nebo masem).
    případně i cuketu oloupeme, odstraníme semena, nakrájíme na díly a zavařujeme jako okurky, používáme pak do bramborového salátua všude, kde jsou použitelné okurky - bez slupky je to jemnější a lépe stravitelné.

  • marketaj28.7.2014 20:50

    Grilovanou nebo jen tak v troube na platky, lehce poklast platky cesneku, pokapat olejem a dat cerstve bylinky dle chuti - idealni k masu.

  • Kremova polevka(par brambor a cuketa na kosticky se vari s kari a soli, pak se rozmixuje a prida se zakysana smetana, muskat.orisek, susene bylinaky(nat celeru, petrzele) a k tomu jsem delala placicky(cuketa, cesnek,pepr,sul,mouka,vejce) a vzdy jednu dala na dno talire pod polevku. Vyborny osvezujici obed;-)

  • Já dělám z cukety bramboráčky .... normálně když děláte těsto na bramboráky akorát do toho přidáte cuketu a mrkev :) je to moc dobrý! ... a z kedlubu? :) z kedlubu je výborná zeleninová polévka, tam můžete dát všechnu zeleninu jakou máte doma klidně i tu cuketu .. :)

  • Já miluji vaření přes léto s cuketou :), zamrazuji si ji i na zimu do sáčků, uděláš z toho chutově perfektní omáčku kterou nemusíš ani zahuštovat když to pěkně projedeš ponorným mixerem a kouzlo je i v tom že pokud ti ji doma moc nemusí, nejde nijak cítit ani poznat, tak a ted k tomu co z ní dělám : jakekoliv maso na pánvy osmahnu, dam jen sul pepř mletou papriku pekne vysypu cuketu na kostičky nakrajenou jemně podliji vodou (aby ji bylo včem zezačátku dusit), ne moc vody cuketa pouští, no a podusím vytáhnu maso a projedu to ponorným, mixlá dužina to moc hezky zahustí a na závěr dám bud trošku smetany nebo třeba ze dvě lžíce pomazánkového másla, prostě něco smetanového na zjemnění, mužeš přidat i cibuli na trošku mrkve na začátku, doma opravdu nejoblibenejši přes léto, hlavně je to chutné a zdravé a ta chut se udělá ,,sama,, nemusí se řešit co tam ještě vrazit aby to mělo chut, jestli masox magi a další ,,dobroty,,:-D Doma vždy chodí a ptají se kdy to bude zase a nikdo nemá ani tušení kolik tam té cukety narvu

  • Weroonika29.7.2014 11:19

    Já dělám obalovanou, koláč, smaženou na sladko(osmahnout a obalit ve skořicovém cukru)pizzu http://www.labuznik.cz/recept/cuketova-pizza/ a přidávám jí i do leča a do číny

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 515 otázek, kterým se dostalo 272 526 odpovědí a 410 418 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist