příkrmy

Otázku položila: Bývalá uživatelka #115449 28.2.2016 13:04

Dobrý den maminky. Mám několik otázek. Začaly jsme s příkrmy. Už jsme ochutnaly mrkvičku a dnes poprvé mrkvičku s bramborem - oboje kupované. Chci dělat domácí příkrmy. 1) Mám dát ochutnat samotnou zeleninu nebo je lepší zeleninu přidat k bramboru ( Dr říkala, že mám dat mrkev pak mrkev s bramborem a poté k bramboře přidávat nový druh zeleniny) 2) Malá příkrm baští, že to do ní padá o sto šest. Dávám i tak napít po té mlíčko kolik si sama vezme, kdy však dát mlíčko? Hned po příkrmu nebo nechat nějaký časový rozestup - dcera je blinkací... 3) mám dávat nějaké laktobacílky? 4) Jak zamrazujete - mám v plánu udělat jeden druh zeleniny a dat do formovače - nechat vychladnout - přikrýt potravin,folii a dát zamrazit - poté kostky vyklepnout do pytlíku a hned zpět do mrazáku. 5) Dceru mažu Bio kokosovým oleje - mohu dávat lžičku do příkrmu? To je snadzatím vše. Předem děkuji za odpovědi a rady.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Martasek8928.2.2016 13:07

    1) Dávali jsme i více zeleniny najednou. Co bylo doma a aby to nebylo jen to jedno pořád dokola.

    2) Mlíčko je jídlo, takže bych ho dala až na svačinu a na pití dala jen čaj nebo vodu, pokud toho sní hodně. Pokud pár lžiček, tak bych dala dojíst mlíčkem.

    3) Nedávala bych nic - já teda neměla potřebu nic dávat :)

    4) Nezamrazovala jsem, vždy jsem vařila tak na 2 dny čerstvé.

    5) Kokosový olej by měl být v pohodě, já dávala máslo, nebo olivový olej.

  • Ze začátku jsem dodržovala radu a dávala nejdřív samotnou a pak přidávat. Přestalo mě to ale bavit, takže teď to různě míchám, často dělám polévku - vývar se zeleninou ji rozmixuji. Třeba měla krůtí maso s dýní nebo teď zeleninový vývar s masem. Dneska má dušenou mrkev s vepřovým atp.
    Ovoce dáváme na svačinu a zase dle dr jsem ze začátku převařovala na přesnídávky, teď už dostane i kus jablka do ruky.
    Malá toho moc není, takže stejně ještě dokrmuji MM, ale třeba až za chvilku.
    Čaj mi nechce pít, takže nabízím vodu, tu vypije.
    Laktobacílky dáváme, ale to hlavně kvůli AE.
    Do mrazáku si dávám skleničky - nechtělo by se mi "piplat" s kostičkama :), ale nevidím na tom nic špatného. Je to lepší, když pak nestíháš nebo jedete pryč.
    A do příkrmů vždy dáváme kokosový nebo olivový olej, aby se střeva trochu "promazala", třeba mrkev ucpává, tak je to třeba. Máslo nedávám, protože je tam BKM.

  • 1) dávali jsme nejdřív jednotlivé druhy, později dva druhy zeleniny, potom zeleninu+ maso
    2) kojila jsem hned po příkrmu, aby se dorazil..budujete tím pomalu nějaký stravovací režim a rytmus, několik jídel pravidelně, ne každou chvilku něco
    3) nevidím důvod, proč dávat laktobacily..pokud k tomu není zdravotní důvod (podpora imunity, po ATB apod.)
    4) mrazila jsme běžně, navařila větší množství, když jsem měla domácí čerstvé maso, zamrazila malé porce v kostičkách a pak přidávala do zeleniny. Dokud jsme byli jen na zelenině, kupovala jsem skleničky, nechtělo se mi s tím furt patlat a pokud nemáte domácí zdroje, tak to, co koupíte běžně v obchodech, je často horší než to, co se dostane do těch skleniček
    5)používám jen olivový olej

  • No.. tak se omlouvám, ale kuchař opravdu nejsem, a asi ani nikdy nebudu, takže v tomto vám úplně neporadím. Každopádně, celkem by mě zajímalo, jaký je váš názor na 3d tisk. Já mám zrovna novou 3d tiskárnu z webu https://eshop.sharplayers.cz/ a snažím se obklopit taky takovými kutily, jako jsem já. Víte co, pro inspiraci a motivaci :).

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 456 otázek, kterým se dostalo 272 322 odpovědí a 410 232 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist