příkrmy - příprava a uchovávání masa
Ahoj kočky, mám na vás praktický dotaz. Dočetla jsem se tady v diskuzích praktickou vychytávku, že připravené uvařené součásti příkrmů zamražujete ve formičkách na led a pak si vždy jen "vycvaknete" příslušné kostičky třeba mrkve, masa atd. a ohřejete to spolu. Chtěla bych to taky zkusit, jen nevím jak na to. Hlavně jak na maso. Takže mám třeba kuřecí nakrájet na malé kostičky, uvařit v páře (nebo ve vodě?) a pak rozmixovat? a potom prostě naplnit formičky na led (jaké máte, silikon, nebo ty plastové tvrdé?)a dát do mrazáku jen tak nebo to ještě balíte do igelitu nebo čehu? To samé se zeleninou, že? A jakou zeleninu takto připravujete? A před použitím to prostě vyndáte, dáte spolu do kastrůlku ohřát a krmíte?
Díky za rady, jsem začátečník
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
30.3.2012 14:55
Ahojky, já to dělám přesně tak - maso vařím ve vodě a vodu pak mixuju s masem, aby to nebylo tak suché (včetně lžice másla nebo oleje). Dávám do formiček - mám vyzkoušeno, že mi stačí pak vytahnout jednu kostku masa, 2-3 kostky zeleniny a udělat přílohu. Jinak maso můžeš uvařit i třeba s trochou mrkve, ta se hodí do všeho a má vitamíny právě v té vodě.
Ze zeleniny dělám mrkev, cuketu, špenát, brokolici, dýni, květák..asi si víc nevzpomenu..naopak zeleninu typu hrášek, petržel, celer, kukuřice, rajče, porek, paprika ..přidávám k vaření až do přílohy.
V mraznicce mám ve formičkách překryté alobalem (lépe se mi s ním pracuje než z igelitem). -
31.3.2012 20:45
Ahoj, ja jsem maso dceri nikdy nemixovala. Od zacatku jsem ji ho podavala nakrajene na malinkate kousicky a bez problemu mi ho jedla, ted uz basti velke kousky. Maso jsem uvarila a nakrajela na malinkate kousicky a dala v igelitovem sacku zamrazit. Asi po 3 hodinach jsem sacek vyndala a maso v nem promnula, aby se mi oddelilo (sypalo). Pak uz jsem si ho presypala do kelimku od aventu. Mela jsem takhle pripravene tri druhy masa a vzdy jsem podle potreby jenom odsypala, moc mi to vyhovovalo. Zeleninku jsem si zamrazovala podle jednotlivych druhu do kosticek, ale protoze jsem formicek na led nemela tolik, kosticky jsem si pak prendavala do uzaviratelnych sacku (podle jednotlivych druhu zeleniny). K obedu jsem pak ruzne namichala mnozstvi jednotlivych kosticek zeleniny, prisypala maso a bylo hotovo. Vyhodou bylo take to, ze jsem delala zeleninu podle toho, jakou jsem zrovna dostala...mrkev, cuketu, dyne, petrzel, celer...