pronatal

Otázku položila: Bývalá uživatelka #8882 21.2.2011 9:29

Ahoj holky, tak se vám jdu zase vypovídat.
Minulé úterý jsme byli na další konzultaci v Pronatalu a jsem z toho dost rozhozená. Pro ty co neznají můj případ: Mam skoro pětiletou dceru, tři roky se snažíme o druhé, třikrát nepovedené těhu (1x spontánní potrat v 6tt, 2x zamlklé těhu v 8tt a 10tt). Genetika moje i partnera v pořádku, imunologie v pořádku, hematologie v pořádku, antisperm negativní, štítná žláza v pořádku, hormony relativně v normálu. Po poslední revizi pravidelně MS po 32 dnech.
MUDr. mi udělal UZ a nezdál se mu malý nárůst sliznice na to že jsem byla 19. den cyklu. Taky se vyjádřil, že by to mohlo vypadat na polycystické vaječníky (i vzhledem k tomu, že mi rostou chloupky pod nosem, na bříšku). Každopádně další navržený postup je takový, že 1) hysteroskopie (kterou zřejmě budu muset odložit, vzhledem k tomu, že pojedu s dcerou do lázní a budu s ní muset chodit do bazénu a sauny) 2)IUI (která nám zrychlí otěhotnění, ale neřeší nijak to potrácení, ale zase je pro nás zdrama a 3) kompletumělé oplodnění s preimplantační diagnostikou (genetické testy), což nás zase bude stát 20-60tisíc a šance jsou max. 50procent. Takže výhledy nic moc!
Osobně začínám mít pocit, že něco nebude dobře s mým cyklem a že by to chtělo líp prozkoumat hormony. Co vy na to?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj pokud jsi spontáně otěhotněla z mého pohledu bych neviděla problém v hormonech.Nejsem odborník ale pokud se zadaří otěhotnět hormonálně by ti mělo vše fungovat jak má.U tebe je problém s donosením plodu než se samotným otěhotněním.Pokud nemáš udělanou hysteroskopii nepadá mě zda udržení plodu nebrání nějaký myom,možná přepážka a nebo jiné anomalie dělohy.Spíš bych řekla že problém bude v děloze,pokud genetika dobrá,imuno taky není důvod se domnívat,že se plod špatně dělí a nebo že by byl tělem vypuzen.Netuším ale tohle je můj laický názor.Na hysteroskopii bych určitě šla než budou z tebou dělat další kroky.Přeji ať to vyjde co nejdříve a moc tě netrápí.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 411 otázek, kterým se dostalo 272 132 odpovědí a 410 140 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist