znáte nějaké recepty s patizony a dýni Hokaido?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #39987 19.8.2013 17:43

Ahojte holky :) Potřebovala bych poradit nějaké recepty, ve kterých se vyskytuje patizon nebo dýně hokaido. Máme toho doma opravdu strašně moc a nějak už docházejí nápady, co s tím. (Patizony - obalujeme, děláme z nich takovou buchtu - a to je tak asi všechno, co známe.) Moc děkuju za vaše recepty a odpovědi :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pane jo, takový obalovaný patizon...to je mňamka...ale od té doby co mamka zrušila "užitkovou" zahradu jsem to neměla :(( ale recept mě bohužel žádný nenapadá....

  • Hokaido mám ráda upečenou s jogurtovým dresingem a čerstvým chlebem. Na dýni si udělám ochucený olej (olivový olej, vegu/vegetu, balsamiko ocet, dýňový olej, nějaký bylinky, popř. cukr - chuť by měla být výraznější). Ochucený olej promíchám s nakrátou dýní na kousky a dám do trouby. Upeču do křupava. Jogurtový dresing dělá z jogurtu, vegety, bylinek a česneku.
    Z dýně je taky dobrá polévka. Na cibulce se osmaží dýně zaleje vývarem a nechá uvařit. Pak rozmixovat tyčovým mixérem. Dochutit pepřem, bylinkama, dosolit. Může se zjemnit smetanou nebo zakysanou smetanou. Podávat s opečeným chlebem v troubě (na kostky nakrátý chleba se posolí a pokape oliv. olejem, promíchá a dá péct na pečící papír dokřupava).
    Patizon se dá použít jako zahušťovadlo do zeleninových směsí na špagety (cibule, rajčata plus patizon, bazalka, česnek) a nakonec rozmixovat. Zrovna dneska jsme to měli na oběd s bulgurem a bylo to moc dobrý. :-)

  • z Dýně klasika, moje oblíbené vegetariánské špízy a polévky Dýni jen očistíme od semen, nakrájíme na tenké plátky (asi půlcentimetrové). Cibuli nakrájíme na kolečka. Na špejli napichujeme střídavě kousek dýně a kroužek cibule. Potřeme plech a špíz olejem, posypeme kořením a dáme jen velmi krátce zapéct do trouby (asi 15min. při 180 st.). Dýně i se slupkou rychle měkne.
    Tip: Mašlovačku na potření si vyrobíme z voňavého tymiánu. :) nebo jen osmažené kroužky.

    Patizony se plní podobně jako papriky nebo zelí masitou náplní. (dělá takhle máma normálně)
    Z patizonů jdě dělat i zeleninové saláty. Pak, jdou dělat podobně jako "bramboráky"
    Kdysi jsem s nich měla ráda i nádivku :) Dá se dát i pod hovězí :) pak zapékané patizony s hermelínem. Dušený patison jako mozeček atd. atd. Fakt toho je mraky :)

    Guláš 300 g zadního hovězí maso
    300 g vepřový ramínka
    100 g patizonů
    100 g cukety
    olivový olej
    cibule
    paprika
    2 rajčata
    2 lžíce mouka (hladká)
    2 stroužek česnek
    mletý kmín
    mletá paprika
    2 lžíce kečup
    pepř
    vývar (bujón (masox))
    sůl


    Nádivka
    500 kg patisonu
    1 velkou cibuli
    3 špekáčky
    5 vajec
    1 hrnek hladké nebo polohrubé mouky
    1 kypřicí prášek do pečiva
    100-150 dkg strouhaného sýra
    6 ( i více) stroužků česneku
    grilovací koření, 1 hrnek oleje,,sůl,pepř,pažitku,petrželku

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 515 otázek, kterým se dostalo 272 528 odpovědí a 410 419 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist