Antikoncepce a potrat

Otázku položila: Anonymní uživatelka #48186 28.11.2011 13:16

Ahojte, mám 2 otázky. Předem se omlouvám, zda tu už někdy zazněly, ale byl mi doporučen váš web, tak se zkouším zeptat.

1) Jak se dá poznat samovolný potrat ? Když matka ani neví, že je těhu ? Jaké jsou příznaky ?

2) Jsem přes 5 měsíců po porodu a užívám HA Azalia. Beru čtvrté platíčko, 3 měsíce jsem neměla problémy, sem tam jsem špinila, ale to prý je běžné, než si tělo zvykne - před porodem jsem nikdy HA nebrala. Teď ale lehce krvácím a když jsem koukala na příbalák, píšou, že se může špinit, před pár dny mi bylo docela nevolno, což je tam také psáno, tak bych chtěla poradit, zda by to mohlo být i tou HA. Zda by tedy bylo lepší změnit HA, jestli by to pomohlo ? Vím, že je nejlepší zajít za dr, zatím se tedy chci zeptat vás, zda to některá znáte, budu moc ráda.

Děkuji všem za odpovědi a přeji hezký den.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • lulatko28.11.2011 13:25

    U samovolného potratu dojde k vyloučení plodu (nebo alespoň jeho části), což si ale v nízkých stadiích těhotenství žena nemusí všimnout. Tomu předcházejí bolesti podbřišku až křeče, často žena již krvácí, po vyloučení plodu může a často bývá krvácení silnější. U tzv. zamlklého těhotenství žena nemusí mít příznaky žádné, většinou se odhalí až po kontrole ultrazvukem, kdy stáří plodu neodpovídá délce těhotenství a nevykazuje srdeční činnost.
    V Tvém případě bych to viděla spíš na tu HA; tyhle potíže zvlášť HA užívané při kojení dost často dělají.

  • samovolny potrat poznas jako opozdenou ms a nemusis mit ani zadne bolesti ale pokud beres antikoncepci tak to nepoznas a sance otehotnet je miziva

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 413 otázek, kterým se dostalo 272 136 odpovědí a 410 141 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist