Chlazení korpusu na dort
Ahoj holky potřebuji poradit. Peču dort pro brachu k osmnactinam....vytáhla jsem korpus z trouby a už chvíli ho mám na lince, ale potřebují at mi rychleji zchladne..myslíte ze ho muzu dat ven na balkón? Venku je zima, tak by to mohlo zchladnout rychleji - ale bojím se at se to třeba "nepropadne"..
Co si o tom myslíte? Díky za tipy
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
9.2.2017 20:37
Cim rychleji zchladne, tím větší riziko to sebou nese-propadnuti,ztvrdnutí,... Lepší je vždycky nechat zchladnout na mřížce při pokojové teplotě. Dělávám korpus den dopředu a druhý den až dávám krém, nebo alespoň dopoledne upéct a krém odpoledne.
Navíc tak jak je chladno by to mohlo začít i zamrzat. -
9.2.2017 20:48
Mamka dělá dorty už léta, její děda je dělal taky a vždycky to jenom nechá vychladnout při pokojový teplotě na mřížce. Většinou ho dělá den dopředu, až tak večer a další den dopoledne dělá krém a zdobí. Přes noc to hezky vychladne. Ale asi taky záleží jaký máš těsto, v tom se moc nevyznam.